Abazović: Težimo većoj inkluzivnosti, puna podrška inicijativi “Women on Boards”Predsjednik Vlade, Driatn Abazović podržao IRF-ov program razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja.
Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović podržao je program razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja “Women on Boards” koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond.
On je ističući značaj programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja naglasio da je cilj evropskog puta Crne Gore, između ostalog, da usvajamo evropske standarde i da imamo rodnu ravnopravnost, ali u istinskom smislu, te na toj liniji izrazio punu podršku inicijativi koja ima za cilj promovisanje veće inkluzivnosti i prisustvo žena na svim mjestima odlučivanja.
“To znači veću zastupljenost žena na svim mjestima na kojima se odlučuje o budućnosti naše države. To podrazumjeva državna preduzeća, bordove, Skupštinu i Vladu, odnosno sve pozicije gdje se donose odluke za budućnost naših građana. U nadi da ćemo zaista ići ka punoj inkluzivnosti, eliminaciji svih vidova diskriminacije, Vlada Crne Gore iskazuje punu podršku ovom programu” zaključio je premijer.

Link na kome se nalazi izjava premijera:
https://www.youtube.com/watch?v=doWoGuTL2bM

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …