PREMIJER NAREDIO: Sve institucije uključene u evakuaciju naših državljana iz Izraela

Premijer Dritan Abazović naredio je da se sve institucije Crne Gore stave na raspolaganje radi eventualne evakuacije naših građana iz Izraela gdje je u toku oružani konflikt. Prema nezvaničnim saznanjima Portala RTCG, u Izraelu se trenutno nalazi između 20 i 30 naših državljana.

danas se nastavlja sukob između Izraela i palestinskog Hamasa.

Izraelske snage granatirale su grad Gazu i palestinsku teritoriju pod kontrolom Hamasa, dok su na udaru Hamasa bili južni i centralni djelovi Izraela.

Broj žrtava na obje strane raste.

Abazović je na Telegramu napisao da je avion nacionalne kompanije “To Montenegro” spreman da ode po naše građane u Izrael.

“Vlada Crne Gore i Ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu su sa našim građanima i sa počasnim konzulom Crne Gore pripremaju spisak potencijalnih putnika koji su ostali u Izraelu. Jutros smo zajedno sa našom nacionalnom kompanijom “To Montenegro” dogovorili zajedničke aktivnosti za evakuaciju naših državljana usljed narušavanja bezbjednosne situacije u Izraelu”, napisao je Abazović.

Zadužio je, kako je istakao,sve nadležne institucije da prioritetno djeluju u cilju evakuacije naših građana i zaštiti njihove lične sigurnosti.

“Crna Gora ostaje posvećena miru i poziva na prekid terorističkih napada i svakog drugog oblika nasilja. Isto tako, poručujemo našim državljanima da mogu računati na podršku države u svakom dijelu svijeta”, poručio je on.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je ranije danas da u terorističkim napadima u Izraelu nema stradalih crnogorskih državljana.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …