Istraga o tunelu nije nadležnost Novovića

Istraga o kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, iako se za taj slučaj sumnjiči organizovana kriminalna grupa, nije nadležnost Specijalnog državnog tužilaštva, na čijem je čelu Vladimir Novović. Takvu odluku donio je Osnovni sud u Podgorici prihvatajući kvalifikaciju podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva da su u ovom slučaju počinjena krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja. Druge detalje o ovom slučaju, zbog istrage, nijesu htjeli da iznose.

– Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici kvalifikovalo je krivična djela koja se stavljaju na teret okrivljenima, a koja je u daljem toku postupka prihvatio Osnovni sud u Podgorici. Radi zaštite interesa postupka, ne možemo odgovoriti na vaša ostala pitanja – saopštio je za “Dan” rukovodilac ODT-a Podgorica Duško Milanović.

Nijesu odgovorili ni na pitanja da li su u ovom slučaju tražili pomoć od nekih zemalja iz regiona i, ako jesu, od kojih. Takođe, nijesmo dobili ni odgovor na pitanje da je li Viši sud u Podgorici tužilaštvu dostavio sve tražene podatke.

DAN

Provjerite slična mjesta

Odbor direktora Luke Bar ponovo imenovao Pješčića za izvršnog direktora

Odbor direktora Luke Bar je danas ponovo imenovao Luku Pješčića za izvršnog direktora ove državne …