Hapšenja zbog prodaje lažnog lijeka protiv kovida

Muškarac sa Floride i trojica njegovih sinova osuđeni su danas zbog prodaje industrijskog izbjeljivača kao lažnog lijeka za kovid-19 preko sajta crkve u koje odlaze.

Savezni sudija u Majamiju osudio je Džonatana Grenona (37) i Džordana Grenona (29) na 12 godina i sedam mjeseci zatvora, dok su Mark Grenon (66) i Džozef Grenon (36) dobili po pet godina, prenosi AP.

Tužioci su dodali da se u video-snimcima koji promovišu lažni lijek navodi da liječi 95 odsto poznatih bolesti, uključujući kovid-19, Alchajmerovu bolest, autizam, rak mozga, HIV/AIDS i multiplu sklerozu.

Ono što su Grenonovi prodavali je zapravo hlor-dioksid, koji, kada se proguta, postaje izbjeljivač koji se obično koristi za tretiranje stvari poput tekstila, industrijske vode, celuloze i papira, prema Upravi za hranu i lijekove, navodi AP, prenosi Tanjug.

Pored osuda za prevaru, Džonatan i Džordan Grenon su takođe osuđeni za kršenje naloga federalnog suda koji od njih zahtijeva da prestanu da prodaju “Čarobno mineralno rješenje” 2020.

NEZAVISNE

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …