DOBRIČANIN: Pregovore vratiti na početak, cilj stabilne institucije

Poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin, koji je na parlamentarnim izborima 11. juna ove godine bio na poslaničkoj listi Pokreta Evropa sad (PES) u razgovoru za portal Javnog servisa ocijenio je da je valda sa podrškom 41 poslanika neodrživa na duže staze. Smatra da pregovore treba vratiti na početak.

“Vlada koju podržava 41 poslanik je nešto što smo već probali i vidjeli da je to neodrživo na duže staze. Ponoviti takvu grešku u samo tri godine je odraz političke neodlučnosti i neiskustva i predstavlja korak nazad u odnosu na ono što građani očekuju”, ocijenio je Dobričanin.

Prema njegovim riječima, saradnja sa jednim od poslanika sa liste DPS-a je nedopustiva iz ugla političke racionalnosti.

“To predstavlja grubo kršenje onoga što je bilo predstavljeno u samoj izbornoj kampanji”, kazao je Dobričanin.

On je ocijenio i da je isključenje poslanice PES-a Jevrosime Pejović iz partije, u sred pregovara o sastavljanju vlade novina na političkoj sceni Crne Gore.

“Politički pluralizam i demokratija podrazumevaju i različitost u mišljenju unutar jednog pokreta ili partije oko nečega tako važnog kao što je formiranje Vlade. Ovo je za mene bio neočekivan potez koji nisam siguran da je donio bilo šta pozitivno PES-u, ali to je njihova unutarpartijska stvar”, ističe Dobričanin.

RTCG

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …