Bečić: Odlučujući glas ne može dati poslanik sa liste DPS-a

Odlučujući glas za izbor nove vlasti ne može doći sa liste koju je predvodila Demokratska partija socijalista i njen predsjednik, bez obzira na tehničke odluke ko će biti u kom klubu poslanika, poručuje lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je kazao da napredak Crne Gore zavisi od čvstoće i integriteta institucija, koji mogu formirati samo oni koji imaju čistu prošlost i nemaju toleranciju prema korupciji iz svojih redova.

Vlada koju bi forimirali članovi naše partije bila bi evropski orjentisana Vlada, kazao je Bečić.

Imajući u vidu aktuelnu političku situaciju i krizu institucija sistema, kao i pokušaj destrukcije od strane identitetskih igrača, osjećam obavezu da se obratim građanima Crne Gore sa jasnim i preciznim stavovima. Prvo, za nas u Demokratskoj Crnoj Gori prioritet je uspješno formiranje nove 44. Vlade i konstituisanje Skupštine Crne Gore. Napredak naše države zavisi od čvrstoće i integriteta naših institucija – kazao je Bečić u video obraćanju.

Drugo, kako kaže, istinski integritet institucija mogu oblikovati samo oni koji su neumorno radili na njihovom jačanju, koji imaju čistu prošlost, koji ne okreću leđa principima i ne tolerišu korupciju unutar svojih redova.

“Treće, s indignacijom odbacujem bilo kakve neosnovane tvrdnje prezentovane u medijima pod uticajem ekstremnih političkih frakcija oba politička pola. Naša dosljednost i odanost demokratskim principima je nepromijenjena. Lažne vijesti, spinovi, nedozvoljeni uticaji, moraju postati prošlost Crne Gore”.

Četvrto, kako navodi, ključna vrijednost svake vlasti je karakter i dosljednost ljudi koji je oblikuju. Vlada koju bi oblikovali članovi naše partije biće utemeljena na principima koji nas vode od osnivanja Demokrata. Naša vizija je evropski orjentisana Vlada koja čvrsto stoji uz sve svoje saveznike, jača evroatlantsko partnerstvo i dosljedno ispunjava sve međunarodne obaveze.

Peto i možda najvažnije: nikada i nikom neću oprostiti nepravdu učinjenu našim građanima – progon neistomišljenika, vjernika, slobodnih građana, nezakonita praćenja, prisluškivanja, hapšenja, mafijašku okupaciju Crne Gore i njenih institucija, na desetine hiljada diskriminisanih radnika i nevinih građana, ekonomsko, pravno i moralno urušavanje naše zemlje – istakao je Bečić.

Kaže da im nikada neće oprostiti Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića, slobodne novinare i mnoge druge hrabre sinove i kćeri Crne Gore koji su dali svoje živote braneći čast i integritet naše domovine.

Njihova žrtva nas obavezuje da budemo čuvari pravde, slobode i demokratije. Šesto, neću dozvoliti da budućnost naše zemlje bude pisana rukama onih koji zatvaraju oči pred nepravdom i zločinima. Neka niko ne očekuje kompromise na štetu građana i državnog integriteta Crne Gore – kazao je on.

Na kraju, dodaje, uz poziv na slogu i dogovor kolega koje u javnosti šalju različite političke poruke, još jednom da ponovim jasan i nedvosmislen stav, uklesan u našim kongresnim dokumentima i odlukama, saopšten više puta javnosti i kolegama, a tiče se odnosa prema izbornoj listi DPS-a: “Odlučujući glas za izbor nove vlasti ne može doći sa liste koju je predvodio DPS i njen predsjednik, bez obzira na tehničke odluke ko će biti u kom klubu poslanika”.

Da li treba da ovu rečenicu ponovim bezbroj puta kako bi ista bila jasna svim građanima i svim političkim subjektima – pita se lider Demokrata.

DAN

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …