Premijer Abazović se sastao sa predstavnicom GI Zdravi Mojkovac, razgovaralo se o projektu rudnika Brskovo

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović sastao se danas sa gospođom Gordanom Đukanović predstavnicom Građanske inicijative „Zdravi Mojkovac“ i povodom realizacije projekta rudnika Brskovo.

Premijer je istakao zahvalnost gospođi Đukanović na brizi za životnu okolinu u Mojkovcu i informisao da je kao predsjednik Vlade održao nekoliko konsultativnih sastanaka sa predstavniima lokalne zajednice a na kojima je istaknuta neophodnost realizacije pomenutog projetka na benefit lokalne zajednice i građana Mojkovca. Tokom održanih sastanaka navedeno je da je realizacija projetka rudnika Brskovo egzistencialno pitanje za Mojkovac i građane koji se svakodnevno iseljavaju radi nedostatka poslova.

Sa aspekta razvojne politike i politike ravnomjernog regionalnog razvoja, predsjednik Vlade Abazović istakao je neophodnost dalje diverzifikacije ekonomije te stavljanja u funkciju svih razvojnih resursa kojima Crna Gora raspolaže. U ovom smislu implementacija projekta Brskovo, koje će prema naznakama zaposliti do 700 radnika, imaće značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu ali i na cjelokupnu Crnu Goru.

Gopođa Đukanović zahvalila se na mogućnosti da u direktnoj komunikaciji sa predsjednikom Vlade izloži sve one argumente kojima se protivi realizaciji ovog projekta. Kako navodi, predmetnog projekta nema u Nacrtu prostornog plana te kao takav se ne može realizovati. Takođe, kako navodi, realizacija projekta izazvaće značajne negativne posljedice na životnu sredinu te da je u tom smislu neophodno uraditi dodatne analize koje će pokazati na koji način investitor hoće da realizuje ovaj projekat.

Na kraju predsjednik Vlade istakao je da će u potpunosti uvažiti sve ono što budu želje građana Mojkovca i lokalnog rukovodstva kao njihovih predstavnika te da će dodatne napore uložiti da uslovi za državu budu što bolji.

Provjerite slična mjesta

Snažnije povezati privrednike Crne Gore i Kine

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je 28. novembra sa predstavnicima Ekonomsko-trgovinskog odjeljenja Ambasade …