Viele Euro Geldscheine

Godišnje troše 80.000 eura, ali ćute dok cijene divljaju

Socijalni savjet Crne Gore, koji čine predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca, u ovoj godini nije održao nijednu javnu sjednicu, pa je to tijelo ostalo nijemo svih proteklih mjeseci u kojima su cijene osnovnih životnih namirnica i energenata nekontrolisano rasle. Iako to tijelo iz državnog budžeta godišnje u prosjeku dobija oko 80.000 eura, građani se sa pravom mogu zapitati šta plaćaju, s obzirom da tijelo koje bi trebalo da se bavi i pitanjem cijena i životnog standarda ćutke prati neprilike u koje su zapali oni koji pune državnu kasu. Aktuelni predsjednik Socijalnog savjeta, generalni sekretar Saveza sindikata Duško Zarubica kazao je za “Dan” da imaju sjednice predsjedništva. On tvrdi da su nedavno održali i jednu elektronsku sjednicu, ali nije mogao da precizira kada je to tačno bilo.

– Nismo se bavili cijenama i rastom u poslednja dva mjeseca, ali to je ionako više pitanje za Vladu nego za nas. Ranije smo pokretali to pitanje, a i sami znate da su preporuke Socijalnog savjeta neobavezujuće, ali imaju savjetodavni karakter – rekao je Zarubica.

Spisak članova

Prema podacima sa sajta Socijalnig savjeta, u radu tog tijela u ime Vlade učestvuju ministri rada i socijalnog staranja, prosvjete i ekonomskog razvoja, Admir Adrović, Miomir Vojinović i Goran Đurović. Ostali predstavnici Vlade su Miloš Medenica, Vladimir Obradović, Armend Mila, Igor Nišavić i Edina Dešić.
Sindikat u Socijalnom savjetu predstavljaju Duško Zarubica, Željka Vasiljević, Sonja Knežević, Agim Mila, Željko Burić, Jovan Drašković, Vladimir Pavićević i Sandra Obradović. U ime poslodavaca u Savjetu sjede Predrag Mitrović, Nenad Drašković, Slaviša Šćekić, Slobodan Mikavica, Nataša Stojanović, Predrag Leković, Emin Duraković i Suzana Radulović.

Članovi Socijalnog savjeta imaju pravo na nadoknadu od 100 eura mjesečno.

Pretragom sajta Vlade i interneta može se naći da je Socijalni savjet poslednju sjednicu o kojoj su informisali javnost održao krajem prošle godine. Poslednja vijest na sajtu tog tijela je iz januara 2023. godine, kada je konstituisan novi saziv tog tijela.

DAN

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …