lots of euro bills on the table

Preduzetnik štrajkuje glađu i od države traži milione

Međimurski preduzetnik već dvadesetak godina pokušava naplatiti radove koje je njegova kompanija obavila za slovenske kompanije u državnom vlasništvu.

“Republika Slovenija mi je dužna novac i neću se maknuti sve dok mi ne plate ono što duguju. Tri puta su me već prevarili i stalno postavljaju nekakve uslove. Predugo me već zavlače” ogorčen je Slavko Murk (66) iz međimurskog sela Novakovca koji šesti dan štrajkuje glađu ispred slovenske ambasade u Zagrebu.

Prduzetnik rodom iz Međimurja već dvadesetak godina pokušava naplatiti radove koje je njegova kompanija obavila za slovenske fabrike u državnom vlasništvu. Radio je za slovenski “Smelt” koji je propao i izbrisan je iz sudskog registra.

Iako je sve ugovorene poslove obavio na vrijeme, zbog nemogućnosti naplate propala je i Murkova kompanija, a on je praktično postao beskućnik. Sva njegova privatna imovina je završila na bubnju jer nije mogao isplatiti svoje kooperante i dobavljače. Murk je već prije štrajkovao u Ljubljani i odustao kad je dobio obećanje da će se spor riješiti. Ali nije, pa se ponovo odlučio na štrajk, ovaj put u Zagrebu, prenosi “Večernji list”.

Dao sam slovenačkim tijelima prije desetak godina kompletnu dokumentaciju jer su govorili da u poslovnim knjigama nemaju upisano moje potraživanje, i opet ništa. Godine prolaze i više ne želim čekati. Imam sve papire sa sobom i mogu svima dokazati ono što govorim” rekao je Slavko koji je 1985. godine sredinom osamdesetih osnovao kompaniju “Zidarstvo Murk” iz koje je razvila fabrika “TMS”.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

Snažnije povezati privrednike Crne Gore i Kine

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je 28. novembra sa predstavnicima Ekonomsko-trgovinskog odjeljenja Ambasade …