Vučić o dešavanjima na Kosovu: Rekao sam da može doći do ovoga, Srbi ne žele trpiti teror

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije nakon dešavanja na Kosovu te se osvrnuo na detalje akcije kosovske policije, ali je govorio i o napadačima koji su se zatvorili u manastiru Banjska.

Na početku obraćanja, Vučić se osvrnuo na sve što se dešavalo još u noći sa subote na nedjelju.

“Jedan od najtežih dana za našu zemlju i naš narod. Moramo ispitati šta se desilo da bismo mogli saopćiti istinu ljudima i sa druge strane da mi pripremimo teren za donošenje odgovarajućih odluka. Noćas oko 2:46 grupa Srba sa Kosova postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj na sjeveru Kosova. Zatim, dolazi kosovska policija koja pokušava da ukloni barikade i dolazi do sukoba sa Srbima. U tom sukobu je ubijen kosovski policajac”, rekao je Vučić.

Poručio je kako su se Srbi pobunili jer ne žele da trpe Kurtijev teror.

“Prijelaz Jarinje je zatvoren, pucnjave i okršaji i dalje traju. U 10:15, Albanci saopštavaju da su četiri opštine zona antiterorističke operacije. Šta se ustvari dogodilo? Iako smo o tome govorili mnogo puta te iako sam upozoravao da do svega ovoga može da dođe, malo ko je želio da sluša. Srbi su se pobunili jer ne žele da trpe Kurtijev teror. Od 3. novembra kada je Kurti iz Berlina smijenio komandira Đurića za region sjever, 62 puta su koristili silu protiv Srba”, ističe predsjednik Srbije.

Poručio je kako je ubistvo kosovskog policajca za svaku osudu.

“Bilo je pitanje trenutka kada će posebno oni koje policija progoni i koji se stalno kreću na relaciji centralna Srbija – Kosovo, da pokušaju učiniti nešto za svoje porodice. Ne pravdam ubistvo albanskog policajca. To jeste za osudu i što nikome nije bilo potrebno. Najmanje srpskom narodu kada su svi shvatili da je Kurti taj koji je organizator cijelog haosa na Kosovu”, rekao je prvi čovjek Srbije.

KLIX

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …