TRGOVCI obećali ministru da će ograničiti cijene osnovnih namirnica

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, održao je danas značajan sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca, prehrambene industrije i distributerima u Crnoj Gori. Sastanak je protekao u konstruktivnom duhu, a centralna tema razgovora bila je snabdjevenost tržišta proizvodima, cijene proizvoda i mogućnosti za nastavak zajedničke akcije „Stop inflaciji“.

Na sastanku su svi prisutni učesnici izrazili spremnost da zajedno sa ministarstvom pronađu efikasnu strategiju za ograničavanje cijena i suzbijanje posljedica inflacije.

Nakon temeljne diskusije, razgovarano je o daljim koracima i pronalaženju modaliteta smanjivanja cijena najvažnjijih proizvoda.

Ministar je naglasio važnost saradnje između Vlade i privatnog sektora kako bi se postigao održiv model snižavanja i ograničavanja maloprodajnih cijena.

Zahvalio se svim učesnicima na velikom odzivu i na spremnosti da budu društveno odgovorni i da učestvuju u daljim aktivnostima koje će pozitivno uticati na standard građana Crne Gore, posebno osjetljivih kategorija društva.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …