Borančić proizvodi aroniju, izvor zdravlja

Muslija-Caco Borančić iz sela Osmanbegovo, udaljenog 11km od Bijelog Polja, proizvodi biljku cijenjenu zbog svoje ljekovitosti, aroniju.

Aronija je pomalo nepravedno zaboravljena, uzimajući u obzir da je moćan saveznik u očuvanju zdravlja. Štiti srce i krvne sudove, čuva mladost, liječi infekcije, pospješuje jačanje imuniteta, te ima brojne druge zdravstvene koristi.

Borančić je sa proizvodnjom otpočeo prije nekoliko godina, sa ciljem da doprinese zdravlju svoje porodice.

“Nijesam ni slutio koliko će biti roda. Kada je stigao rod, nijesmo znali šta ćemo sa plodovima. Zatim sam odlučio da je preradim, kako bi je bilo lakše plasirati, ” priča nam Muslija i dodaje da su mu prijatelji podrška, te da su oduševljeni njegovim proizvodima. Sokove od aronije plasira na domaćem tržištu, te je, spojivši ljekovito i korisno napravio unosan posao.

U zagrljaju hladne bjelopoljske klime i prirode, ubiraju se plodovi ove moćne biljke, te čekaju na nove kupce, na čijim će trpezama postati izvor zdravlja.

J.Š.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …