Jabučaninu blokirana imovina teška milione

Odbjeglom cetinjskom biznismenu Božidaru Bobu Jabučaninu, navodnom članu takozvanog policijskog narko kartela, blokirana je milonski vrijedna imovina u Budvi, na Cetinju i u Podgorici.

Imovina je blokirana privremenom mjerom Višeg suda, a na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva.

“Vijesti” su imale uvid u rješenje budvanskog katastra, koji je 11. septembra blokirao nekoliko stanova, poslovnih prostora, ali i zemljišnih parcela, koje Jabučanin posjeduje u Budvi i na Svetom Stefanu.

Uprava za katastar, područna jedinica Budva, kako piše u dokumentu, rješavajući po prijavi Višeg suda u Podgorici i Uprave za katastar i državnu imovinu, Sektora za upravljanje oduzetom imovinom, a na osnovu Zakona o državnom premjeru i katastru nepokretnosti, donosi rješenje kojim se u listove nepokretnosti upisuje privremena mjera.

“Privremena mjera obezbjeđenja – zabrana raspolaganja i korišćenja nepokretnosti uz zabilježbu u katastru nepokretnosti, po rješenju Višeg suda”, piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti” imale uvid.

Jabučaninu, za kojim je raspisana potjernica, blokirana su dva poslovna prostora u budvanskom naselju Bijeli do, od po 200 i 204 kvadrata. Riječ je o nekretninama u prizemlju stambene zgrade, na kojima je Jabučanin upisan kao suvlasnik.

Blokiran je i stan na četvrtom spratu poslovno-stambenog kompleksa TQ Plaza od 85 kvadarta, koji je u stoodstotnom vlasništvu Jabučanina.

Privremena mjera upisana je i na zemljišne parcele na Svetom Stefanu od 931 kvadrat, 377 i 249 kvadrata, na kojima se Jabučanin vodi kao suvlasnik.

Zabrana raspolaganja se i odnosi i na porodičnu kuću u budvanskom naselju Podkošljun koja u osnovi ima 106 kvadrata i stambeni prostor od 88 kvadrata, te dvorište od 180 metara kvadratnih.

Blokiran je i stan od 79 kvadrata u istom tom budvanskom naselju, na prvom spratu stambene zgrade.

Prema istoj odluci Višeg suda, cetinjski katastar je početkom mjeseca upisao privremenu mjeru na jednospratnu porodičnu zgradu, koja u prizemlju ima stan od 68 kvadrata, i garažu od 18 kvadrata, te stan od 90 metara kvadratnih na prvom spratu.

Blokirana je i prizemna kuća u izgradnji.

Jabučanin ne može da raspolaže ni stanom u Podgorici od 156 kvadrata na drugom spratu zgrade Nikić.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …