Abazović postao počasni građanin Nju Orleansa, dodijeljeno mu priznanje počasnog ambasadora Luizijane

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović postao je danas počasni građanin Nju Orleansa, a tom prilikom mu je uručen i Ključ grada. Premijera je u Nju Orleansu dočekao guverner Luizijane Džon Bel Edvards sa suprugom.

Tokom radnog ručka konzularne mreže sa predsjednikom Vlade Crne Gore, kojem su prisustvovali počasni konzuli Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Francuske, Japana, Islanda, Meksika, Paname, Albanije, Finske, Ukrajine, Švedske, Italije, Bugarske, Austrije, Urugvaja, Luksemburga, Nizozemske, Irske, Španije, Češke, Filipina, Tajlanda, Brazila i Letonije, u ime gradonačelnice Nju Orleansa, Latoje Kantrel i u čast srdačne dobrodošlice, premijeru Abazoviću dodijeljeno je priznanje počasnog građanina najvećeg grada savezne američke države Luizijane.

Istovremeno, premijeru je dodijeljeno priznanje počasnog ambasadora Luizijane za zalaganje na jačanju veza između Crne Gore i Luizijane.

Tokom obraćanja na radnom ručku konzularne mreže, Abazović je izrazio zahvalnost zbog srdačne dobrodošlice i dodijeljenih priznanja od strane predstavnika vlasti, napominjući da nije važna veličina zemlje već vrijednosti koje ona podržava i promoviše.

,,Crna Gora je prijateljska zemlja koja želi da bude u dobrim odnosima sa svim zemljama svijeta. Mi smo inkluzivni ljudi koji nemaju diskriminatorni pristup, zemlja koja je sigurna i bezbjedna za svakog”, naglasio je premijer govoreći o Crnoj Gori.

Abazović je naveo da je Crna Gora danas zemlja moja ima najbolji životni standard i parametre u regionu, kao i najveće izglede da postane naredna članica EU.

Govoreći o značaju turizma u Crnoj Gori i nastojanju Vlade da Sjedinjene Američke Države upozna sa turističkim potencijalom naše zemlje i stvori perapektivu za bolju konekciju, premijer Abazović je izrazio uvjerenje da bi američki turisti koji bi posjetili Crnu Goru sa sobom ponijeli lijepe utiske.

“Crna Gora je jedina zemlja na svijetu koja je deklarisana ustavom kao ekološka država. Mi želimo da gradimo Crnu Goru i prezentujemo je kao zelenu destinaciju”, zaključio je premijer Abazović.

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …