Potpredsjednik Kine pozvao svijet da ostane vjeran multilateralizmu i unaprijedi globalno upravljanje


Potpredsjednik Kine Han Dženg pozvao je u četvrtak svijet da ostane vjeran multilateralizmu i unaprijedi globalno upravljanje, u opširnom govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
Han je rekao da treba rješavati legitimne bezbjednosne brige svih zemalja, treba poštovati suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja, a razlike i sporove treba rješavati na miran način dijalogom i konsultacijama.
„Kina podržava sve napore koji pogoduju mirnom rješavanju krize u Ukrajini i spremna je da nastavi da igra konstruktivnu ulogu za rano postizanje mira. Razvoj bi trebalo da bude stavljen u središte međunarodne agende, a razvojna korist treba da stigne do svake zemlje i pojedinca na pravedniji način“, rekao je Han.
Potpredsjednik je pozvao zemlje da ostanu vjerne multilateralizmu i unaprijede globalno upravljanje.
„Kina je nepokolebljivi pristalica međunarodnog sistema sa Ujedinjenim nacijama u osnovi. UN bi trebalo da napreduju u sve tri ključne oblasti, bezbjednosti, razvoju i ljudskim pravima“, zaključio je Han.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …