Oko 50 ljekara bez crnogorskog državljanstva dobilo stalni boravak

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) odobrilo je dozvole za stalni boravak za oko 50 ljekara koji nemaju crnogorsko državljanstvo a u Crnoj Gori rade uz dozvolu za privremeni boravak i rad stranaca.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova (Direktorat za upravne poslove, državljanstvo i strance), odobrilo je predlog Ministarstva zdravlja odnosno ministra Dragoslava Šćekića za izdavanje dozvola za stalni boravak za oko 50 ljekara koji nemaju crnogorsko državljanstvo, a rad obavljaju po osnovu dozvole za privremeni boravak i rad stranaca”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Iz tog vladinog resora napominju da je ovo prvi put da Ministarstvo zdravlja podnese predlog za regulisanje statusa stalnog boravka za toliko ljekara koji su deficitaran kadar kako u okruženju tako i kod nas.

“Dobijanje dozvola za oko 50 ljekara je značajan moment za zdravstveni sistem Crne Gore. Na osnovu ovoga se vidi da ipak ima medicinskih profesionalaca koji su izabrali Crnu Goru i naš zdravstveni sitem kao sigurno mjesto za rad i život”, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da podnošenjem predloga za regulisanje statusa stalnog boravka omogućavaju sigurnost i dostupnost za pružanje usluga kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite za svoje građane i druga lica koja se nalaze na teritoriji Crne Gore, a kojima su usluge zdravstvene zaštite potrebne.

“Ministarstvo zdravlja u posljednjih godinu dana obezbjeđuje kvalitetne uslove rada našim zdravstvenim radnicima, pruža sigurnost u obavljanju ove najhumanije djelatnosti, a na taj način stvara i sigurnost kod građana da će im se na najefikasniji i najadekvatniji način pružiti zdravstvena zaštita”, zaključuje se u saopštenju tog vladinog resora.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …