Đukanović: Moguće poskupljenje struje od sljedeće godine, analiziraćemo stanje

Cijena električne energije je niska i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) će analizirati stanje i razmatrati povećanje cijene struje, ali se ono neće desiti do kraja ove godine, rekao je u Bojama jutra predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

Đukanović je kazao da su zadržavanjem trenutnih cijena struje, dok su sve ostale cijene rasle, građanima i firmama uštedjeli više od milijardu eura u prethodnom periodu.

“Do kraja godine razmotrićemo situaciju. Električna energija je roba koja ima značajnu vrijednost i na svjetskom tržištu i na berzama i mislim da je interes Crne Gore da ne obezvrijedimo značajan resurs”, rekao je Đukanović.

Dodao je da to može biti porast koji neće značajno uticati na građane.

“Bilans ne pokazuje koliko je CEDIS dobro radio”
On kaže da za to postoje zahtjevi CEDIS-a, kćerke firme, koja je, tvrdi Đukanović, u ovom periodu učinila ogromne napore.

“Najviše se ta energetska kriza lomila na CEDIS-u. On je postigao izvanredne rezultate iako, ako se gledaju klasični bilansi, to ne izgleda tako. Ali gledajući sve ostalo, od smanjenja gubitaka do spremnosti mreže i svega je uradila velike napore”.

Predsjednik Odbora direktora rekao je i da EPCG ima suficite u svom energetskom bilansu tokom prvih šest mjeseci, što se odrazilo na poslovni rezultat.

“Sada dolaze ta tri čuvena mjeseca jul, avgust i septembar kada HE Perućica vrlo malo radi, rade se i remonti… U ova tri mjeseca imamo određene deficite, ništa dramatično”.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …