Dvoje stradalo, više povrijeđenih, stigao elevator iz Podgorice

Najmanje dvije osobe stradale su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Cetinje – Budva kada je došlo do slijetanja autobusa firme “Papović” sa kolovoza u provaliju dugu 15 metara, saopštili su nam iz Uprave policije. Na mjestu nesreće su predstavnici tužilaštva, kao i pripadnici policije, hitne pomoći i vatrogasne službe. U autobusu je bilo više od 30 putnika. U toku je pretraga terena. Iz KCCG saopštili su da su četiri osobe vitalno ugrožene, i nakon zbrinjavanja transportovane u KCCG. Elevator koji treba da izvuče autobus je stigao na lice mjesta.

Šef operative Službe zaštite i spasavanja Cetinje Marko Popović kazao je medijima da su poziv dobili oko 12: 11 minuta.

“Na lice mjesta izašle su dvije posade sa devet ljudi. Animirana je cijela služba. Zatražilii smo pomoć od kolega iz Budve i Cetinja. Na terenu je bilo 24 vatrogasca”, rekao je Popović.

Dodao je da je 17 osoba povrijeđeno i dovedeno je u cetinjsku bolnicu, sedmoro osoba je bez povreda, jedna osoba prevezena je u KCCG a dvije osobe su poginule.

Izjava Marka Popovića

“To su brojke za sada. Čeka se elevator iz Podgorice da podigne autobus da vidimo ima li tijela ispod”, saopštio je Popović.

Autobusom je upravljao Nikšićanin N.S., a kartu od Nikšića do Kotora jutros su kupile četiri osobe.

Iz OKC-a Uprave policije su nam kazali da se detalji nesreće još utvrđuju.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …