Uskoro hapšenje osumnjičenih za kopanje tunela

Crnogorska policija mogla bi već ove sedmice objelodaniti imena osumnjičenih za kopanje tunela i druge važne detalje o ovoj kriminalnoj operaciji, saznaje Portal RTCG.

Već danima policijske i tužilačke vlasti poručuju da istraga napreduje i da su blizu hapšenja osumnjičenih, a čak su tvrdili i da znaju gdje su. Ipak, hapšenja još uvijek nema.

Prema saznanjima Portala RTCG iz sektora bezbjednosti, pomak treba očekivati tokom ove sedmice, a policija ima generalno sasvim jasnu sliku o tome šta se dešavalo u vezi sa kopanjem tunela.

Prema dosadašnjim saznanjima iz istrage, kopanje tunela počelo je krajem jula. Uz to, početak kopanja tunela poklapa sa početkom renoviranja zgrade Višeg suda, mada prema nekim nezvaničnim informacijama iz policije, logistika za kopanje bila je spremna znatno prije nego što je stvarno kopanje počelo.

Provalu su otkrili službenici suda u ponedjeljak, 11. septembra. Viši sud je potom obavjestio policiju koja je istog dana sprovela uviđaj, a zatim je i otkriven tunel.

Po riječima predstavnika suda, u depou ima 100.000 predmeta, od sudskih spisa, fizičkih predmeta, poput oružja, do oduzete droge.

Zvanično je potvrđeno da crnogorski istražitelji traže šest osoba osumnjičenih za kopanje tunela. Forenzičari su izuzeli tragove iz stana, koji će biti predmet vještačenja, a istražiteljima su odmah nakon otkrivanja tunela dostavljeni i snimci sa zgrada u Njegoševoj ulici.

Prema saznanjima Portala RTCG, unutar tunela pronađeni su i meci tokom uviđaja.

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …