Milatović sa dijasporom u Njujorku: Crna Gora je kuća svih nas, zajednički dom kome se uvijek vraćamo

Uoči Generalnog zasijedanja skupštine Ujedinjenih nacija, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović bio je gost predstavnika crnogorske dijaspore u Njujorku.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, domaćin susreta bio je uspješan crnogorski biznismen i filantrop Dino Redžić.

Nije bez razloga to što sam posjetu Njujorku počeo upravo sastankom sa našom dijasporom. Kao Predsjednik Crne Gore biću najveći prijatelj i iskreni saborac i sagovornik naše dijaspore koja je brojna i veoma uspješna. Danas sam poslao jasnu i važnu poruku da je crnogorska dijaspora sastavni dio Crne Gore i da ću uraditi sve, dok budem na ovoj poziciji da između naše države i dijaspore postoji iskreno partnerstvo, da puno više radimo sa našom dijasporom i da je se ne sjetimo samo svake četvrte godine prije izbora, nego da u iskrenom savezništvu i prijateljstvu sarađujemo na projektima na dobrobit građana i sveukupnog razvoja Crne Gore. Kao čovjek koji je bio dijaspora, imam dodatan senzibilitet prema našoj dijaspori i mislim da je ona to prepoznala – poručio Milatović.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …