Dodatno osnažiti dobru saradnju Crne Gore i Mađarske

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović  danas se sastao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, nj.e. Jožefom Neđešijem sa kojim je razgovarao o uspješnoj i otvorenoj bilateralnoj saradnji između dvije države.

Budući da je Mađarska među najvećim investitorima u Crnoj Gori, na sastanku je najviše razgovarano o  dosadašnjim projektima,  realizovanim u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma, kao i izazovima sa kojima se mađarske kompanije suočavaju u okviru poslovanja u našoj državi.

Takođe su analizirane mogućnosti potencijalnih ulaganja, uz ocjenu ambasadora Neđešija da Mađarska ostaje posvećena internacionalizaciji poslovanja mađarskih kompanija, te da se Crna Gora veoma visoko kotira na listi omiljenih investicionih destinacija među mađarskim privrednicima.

Ministar Damjanović poručio je  da svi kredibilni investitori, zainteresovani za ulaganje u našu zemlju,  mogu računati na pouzdano partnertsvo, podršku i otvorenost Vlade Crne Gore. 

Na sastanku je zaključeno da se tradicionalno dobra politička i ekonomska saradnja dvije zemlje, u narednom periodu, treba  dodatno osnažiti, prvenstveno intenziviranjem bilateralnih ekonomskih pregovora. 

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …