Odbijen svaki treći zahtjev iz Crne Gore za američku vizu

Na zvaničnom sajtu State Departmenta objavljeni su podaci o tome koliko je procenata zahtijeva za vizu za Sjedinjene Američke Države odbijeno u 2022. godini.

Statistika je objavljena po državama iz kojih su zahtjevi pristizali, a navodi se da je tokom prošle godine odbijeno 34,03 odsto zahtjeva iz Crne Gore.

U zvaničnom dokumentu ističe se da je sa Kosova odbijeno 17,93 odsto iz Srbije odbijeno 19,45 odsto, Bosne i Hercegovine skoro 20 odsto, iz Hrvatske 5,56 odsto, iz Slovenije 13,5 odsto, Sjeverne Makedonije 26 odsto, i Albanije 27,55 odsto, prenosi N1.

Na spisku postoje i zemlje sa nula procenata, odnosno onima kojima nije odbijen nijedan zahtjev ili nisu ni tražili vize. To su Andora, San Marino, Sjeverna Koreja, Monako i Maršalska ostrva.

Najmanji procenat odbijanja imaju Argentina – 3,66 odsto, Austrija – sedam odsto, Barbados – 6,5 odsto, Bruneji – 5,4 odsto, Švajcarska – tri odsto, Papua Nova Gvineja pet odsto, Gvatemala 5,45 odsto, Island 3,24 odsto, Izrael 2,2 odsto, Tajvan pet odsto.

Jedina zemlja kojoj su odbijeni svi zahtjevi za vize u SAD je Mikronezija sa 100 odsto, a poslije nje sledi Mauritanija sa 89 odsto.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …