Žena zakupac stana mijenjala izgled, baza kopača bila na Zabjelu

Istražitelji pokušavaju da utvrde ko je mafiji ustupio plan glavnog grada, uputio ih u detalje podzemne infrastrukture Podgorice i dao im konkretne instrukcije, nakon što je jasno da su kopali po utvrđenim kotama, bez oštećenja elektro, vodovodne, telefonske mreže…

Policija raspolaže određenim video-zapisima na kojima se vide osumnjičeni, a “Vijesti” su u posjedu dvije fotografije – žene i muškarca, navodnih članova kriminalne grupe koja je provalila u sudski depo, odakle su ukradeni dokazi iz više predmeta.

Podzemni tunel dug bar 30 metara, iskopan je od stana u suterenu u Njegoševoj ulici, do sudskog depoa. Nadležni tvrde da je barem šest osoba učestvovalo u nesvakidašnjoj akciji mafije, kao i da je iz zgrade suda odnešeno 19 komada vatrenog oružja…

Prema informacijama “Vijesti” ženska osoba s fotografije mijenjala je fizički izgled, između ostalog koristeći se perikama prilikom razgovora o zakupu stanova koje su koristili – jedan nedaleko od suda i drugi u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje im je navodno bila baza…

Kačketom je pokriven i muškarac s fotografije dostupne “Vijestima”.

“U toku je razmjena podataka i informacija sa službama regiona u vezi sa hapšenjem, a čeka se i potvrda identiteta na osnovu tragova koji su pronađeni u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici, tunelu, depou, stanu koji su koristili i kombiju”, kazao je jedan od sagovornika.

Da se očekuje hapšenje, indirektno je najavljeno i juče nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kad je šef crnogorske policije rekao da policija zna gdje je grupa osumnjičenih.

Ipak, kazao je da je tokom sjednice zauzet stav da ne izlaze u javnost s informacijama o identifikaciji osumnjičene šestorke, niti o tome gdje su.

“Iznošenjem takvih informacija samo bismo pomogli onim licima koja su učestvovala u ovim kriminalnim aktivnostima. Istraga i potraga za tim licima je aktivna, razmjenjujemo informacije na teritoriji Crne Gore i van naše države i mislim da bi davanjem bilo kakvih detalja pomogli tim licima da ostanu nedostupni”, rekao je Terzić.

Ključevi depoa bili kod Savića
Dok se u takozvanoj gluvoj sobi Vlade pričalo o tome što je sve urađeno u istrazi, ali i propustima koji su doveli do upada u sudske prostorije, u Osnovnom državnom tužilaštvu trajala su saslušanja zaposlenih u Višem sudu.

Prema saznanjima “Vijesti”, nekoliko njih tražilo je da ih policajci ispitaju na poligrafu, koji su i prošli.

Nešto poslije 14 sati, pred tužiocem Markom Mugošom izjavu je dao i predsjednik Višeg suda Boris Savić.

Navodno, on je tužiocu rekao da su zbog bolovanja arhivara ključevi depoa posljednjih mjeseci bili kod njega, ali da ih je davao kolegama kojima su trebali spisi predmeta skladišteni u toj prostoriji.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …