Spajić otkazao sastanak u Baru

Zakazani sastanak Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad (PES) Bar sa mandatarom Milojkom Spajićem, koji je trebao da bude održan u hotelu, u Baru sinoć, otkazan je zbog najave protestnog okupljanja. To je saopšteno nezvanično portalu Feral Bar iz vrha PES-a.

Prema istim navodima, iz PES-a su sa najavama protestnog okupljanja upoznali Upravu policije iz koje je stigao odgovor da je „procjena da mandataru može biti ugrožena bezbjednost“.

“Na protestno okupljanje ispred hotela pozivano je preko vajber grupe „Odbrana izborne volje“, i to od strane lica koja se protive formiranju Vlade, ako u njoj ne bude koalicija ZBCG. Argumentacija za okupljanje je bila u formi odbrane poslanice PES-a iz Bara Radinke Ćinčur od navodnih pritisaka mandatara Spajića da promijeni svoj stav oko formiranja Vlade”, dodali su izvori Feral Bar.

Upravi policije, niti Odjeljenju bezbjednosti Bar, nije prijavljeno održavanje bilo kojeg javnog skupa, niti sastanka u organizaciji Pokreta Evropa sad, kao ni protesta građana koji bi se eventualno mogao organizovati tim povodom, saopšteno je iz Uprave policije.

Pojašnjavaju da su na osnovi saznanja do kojih su došli, da je moguće da će se u hotelu „Princess” u Baru održati skup Pokreta Evropa sad, službenici policije preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi ispratili nenajavljeni događaj.

Iz nama nepoznatih razloga, ovaj skup nije održan, niti su najavljeni gosti dolazili u hotel „Princess”. Samim tim, niko od starješina Uprave policije nije na bilo koji način imao službenu komunikaciju sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, niti je u zvaničnoj formi sugerisao da se isti ne održi, pogotovo ne iz razloga bezbjednosti, niti je za time bilo opravdanog povoda- ističu u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …