Abazović: Ne bih isključio ni da idemo na parlamentarne izbore

Izbori su uvijek najčistije rješenje, ali smo mi kao država stalno u izbornom ciklusu, ne bih isključio ni da idemo na parlamentarne izbore, više se ni to ne može isključiti – kazao je odlazeći premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanje šta misli o raspisivanju vanrednih izbora u Opštini Budva, s obzirom na to da je protiv predsjednika ove opštine Mila Božovića podignuta optužnica za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Oni imaju Skupštinu za koju mi možemo reći je li funkcionalna ili nije, ali je u mandatu. Mislim da to nije pitanje za mene. Mislim da odbornici SO Budva treba da odluče da li sebi žele da skrate mandat i idu na nove izbore, da li žele da naprave prekompoziciju, da li žele da biraju nekog drugog. To su njihove ustavne i zakonske nadležnosti i pozivam ih da pronađu neko rješenje – poručio je Abazović odgovarajući na pitanje novinara u Nikšiću, nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju nove vatrogasne stanice u tom gradu.

Do tada, sve što bude trebalo da bude podrška Vlade, kako dodaje, biće nastavljeno.

Mi smo pregurali glavnu turističku sezonu bez većih problema. Zahvalan sam na tome, zato ne bih unosio neku posebnu paniku, ali na njima je da odluče kako žele da se dalje odvija pitanje vlasti u toj opštini – kazao je Abazović.

Na pitanje misli li da je vrijeme da podnese ostavku Božović ili treba li i dalje da upravlja opštinom iz zatvora rekao je da se ne miješa u rad lokalnih samouprava.

Vlada pokušava da bude partner svim upravama koliko je to moguće. Vidio sam podizanje optužnice. Ne bi me čudilo da se optužnica proširi sa još nekim osobama u nekom narednom periodu. Vidjećemo. Svako mora da se suoči sa onim što je uradio. Nadam se da će opština Budva smoći snage da sistem koji jeste malo narušen zbog ukupne situacije dovede u neku normalnost – kazao je Abazović.

Htio je, kako je rekao, da podijeli i jednu lijepu vijest – da je 14. septembra organizovana posjeta predstavnika Evropske komisije za pitanje kandidature Budve za evropsku prijestonicu kulture za 2028. godinu.

I nas kao Vladu zanima da li mi možemo zajednički sa opštinom Budve da uspijemo u tom projektu – rekao je Abazović.

Tunel
Kazao je da nije isključeno da je kopanje tunela od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda počelo zbog najave dolaska agenata FBI u Crnu Goru, odnosno da se početak kopanja tunela vremenski uklapa u period nakon što je poslat zahtjev američkom FBI da pomogne u istrazi ubistva Duška Jovanovića.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …