Savić saslušan, većina zaposlenih u sudu prošla poligraf

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu povodom tunela ispod zgrade Višeg suda koji vodi do depoa te instuticije, gdje je ponovio na koji način je tunel otkriven i kakvo je stanje u sudskom depou. Savić je kazao da je većina zaposlenih prošla poligrafsko ispitivanje, da se on takvom ispitivanju ne protivi ali da treba imati u vidu validnost takvih dokaza na sudu, jer oni više služe da se usmjeri istraga.

Savić je prilikom dolaska u sud na saslušanje izbjegao novinare i ušao kroz sporedan ulaz.

Rukovodilac ODT-a tužilac Duško Milanović kazao je juče da je ODT povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, obavilo je uviđaj a tom prilikom su izuzeti tragovi sa lica mjesta koji su upućeni na odgovarajuća vještačenja, a, kako je kazao izuzeti su i video nadzori.

Podsjetimo, da je depo Višeg suda u Podgorici, obijen javnost je saznala 11. septembra.

Dosadašnjim popisom predmeta u depou Višeg suda u Podgorici utvrđeno je da nedostaje određena količina oružja, te da se radi o predmetima koji su većinom pravosnažno okončani, dok je mali broj onih predmeta koji su u radu, kazala je za TVCG sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević.

RTCG

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …