Produžetak turističke sezone uz prvu Petrovačku lignjadu: Za takmičenje prijavljeno 25 ekipa

Petrovac, (Media Biro) Kako bi Petrovac ostao atraktivan turistički centar i van glavne turističke sezone udruženi mještani uz podršku Turističke organizacije opštine Budva i Opštine Budva nastavljaju da realizuju niz događaja kulturno – rekreativnog karaktera. Nakon uspješne organizacije koncerta i tematske tribine glumca Nikole Pejakovića – Kolje, Petrovac svojim mještanima i mnogobrojnim turistima predstavlja novu manifestaciju, prvu Petrovačku lignjadu koja će se održati u subotu, 23. septembra.
“Samo takmičenje nastalo je kao ideja potpredsjednika Mjesne zajednice Petrovac, Dušana Gregovića, koji je svoju zamisao izložio Savjetu MZ, gdje su članovi sa velikim zadovoljstvom podržali ovaj predlog i plasirali ga Turističkoj organizaciji i Opštini Budva. Oni su podržali ovaj projekat i ukazali da ideje ovog tipa doprinose produžetku sezone, jačaju kulturno-rekreativni sadržaj u Petrovcu i utiču da se tradicija ovog kraja na taj način održi,” ispričala je predstavnica MZ Petrovac, Ksenija Baković Šoljaga.
Bogat program prve Petrovačke lignjade biće podijeljen u tri segmenta: takmičarski, gastronomski i muzički dio. Posebno interesovanje vlada za takmičenje u lovu na lignje, te je već prijavljen veliki broj učesnika.
“Za ovo takmičenje se prijavilo 25 ekipa koje će se takmičiti u lovu na lignje i to u akvatorijumu oko ostrva Katič i Sveta nedjelja. Prva nagrada je vaučer od 300 eura za ribomaterijal, drugoplasirani će dobiti vaučer od 150 eura, dok je treća nagrada takođe vaučer za ribomaterijal u iznosu od 50 eura,” objasnila je Baković Šoljaga.
Atraktivnosti ove manifestacije i njenom velikom turističkom potencijalu doprinijeće i gastro i muzički segmenti programa. Na tri lokacije u Petrovcu će se služiti pržene lignje i vino. Hranu će pripremati ugledni lokalni restorani, te će svim posjetiocima i turistima predstaviti tradicionalne ukuse ovog kraja.
Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva su se pobrinule za bogat muzički program, te će sjajne nastupe i dobru atmosferu prirediti Gradska muzika Budva, VIS Tetra i Senkina đeca. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se u subotu, 23. septembra sa početkom u 16:30h pridruže ovoj posebnoj manifestaciji i uživaju u potpunom takmičarskom, gastronomskom i muzičkom doživljaju.
“Naši posjetioci će zaista imati priliku da uživaju u jednom bogatom programu toga dana, tako da ih svim srcem pozivamo da nam se pridruže i da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju i na taj način još jednom dokažemo da ideje ovog tipa zaista služe produžetku sezone,” saopštila je predstavnica MZ Petrovac, Ksenija Baković Šoljaga.

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …