DPS ne isključuje da koalicija “Zajedno” bude dio 44. Vlade

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević rekao je da u toj stranci nijesu imali nikakve kontakte sa mandatarom Milojkom Spajićem, ali ne isključuju i mogućnost da koalicija “Zajedno” bude dio buduće 44. vlade. To je rekao u emisiji “Argumenti” večeras na Prvom programu TVCG. Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da je prava umjetnost doći od skoro sigurne podrške oko 60 poslanika vladi do borbe za podršku 41 poslanika. Milena Sekulović-Vuković iz GP URA upozorava da se mora znati da li Spajić i njegov kolega iz PES-a Andrej Milović govore da će da prodaju EPCG i zaduže državu milijardu eura kad dođu na vlast.

Rakočević je naveo da će ta partija svakako biti konstruktivna opozicija ili dio vlasti.

“Vidjećemo kako će stvari teći”, tvrdi funkcioner DPS-a.

DPS spreman za razgovore

On je kazao i da nema naznaka formiranju Vlade pa dodao da je DPS uvijek spreman da razgovara o svim modelima koji će, kako je naveo, obezbijediti građanima Crne Gore i državi stabilizaciju prilika.

“Učestvovali bi u vlasti ne zato što su nam potrebne fotelje ili zato što se namećemo da budemo dio upravljanja državom iz lukrativnih razloga. Smatramo da bez podrške i učestvovanja u vlasti strukture kojoj mi pripadamo, dakle koalicije ‘Zajedno’ koju čini DPS nema brzog napretka Crne Gore na njenom evropskom putu”, kazao je Rakočević.

On je naglasio da pitanje moguće podrške lideru PES-a Milojku Spajiću za premijera, zavisi od mogućeg dogovora.

“Pitanje podrške direktno je vezano za pitanje učešća. Mi smo dali manjinsku podršku vladi Dritana Abazovića, cijeneći momenat i mogućnost da Crna Gora bude prva naredna članica EU. Mi smo dali tada blanko podršku, ali ispostavilo se da smo pogriješili. Sada je pitanje našeg učešća u vladi direktno vezano za pitanje eventualne podrške”, rekao je Rakočević.

“Javnost nema dovoljno informacija o pregovorima”

Sekulović-Vuković kaže da građani treba da imaju sve informacije o pregovorima o formiranju vlade, i to od mandatara Spajića.

“Ali vidimo da najviše javno nastupa Andrej Milović iz PES-a, i to iznoseći neprovjerene tvrdnje o GP URA”, naglasila je Sekulović-Vuković.

Istakla je da je GP URA po strani u ovim pregovorima, ali kao što je Dritan Abazović već javno saopštio, treba gledati ka formiranju 45. vlade.

“Građani treba da znaju šta se dešava”, rekla je Sekulović-Vuković.

Danilović je naglasio da je zaista prava umjetnost doći od skoro sigurne podrške oko 60 poslanika novoj vladi do borbe za podršku 41 poslanika.

“ZBCG nije rekla da ne bi sa Albancima ili Bošnjacima. Nijesam njihov advokat, ali to je tako. Ni Albanci nijesu rekli da neće sa ZBCG. Bio sam dio pregovora, i to znam”, rekao je Danilović.

“Formirati vladu uz podršku 49 poslanika”

On je ponovio da je Ujedinjena CG predložila vladu uz podršku najmanje 49 poslanika i to je jasan cilj.

“Dovoljno sam politički pismen da znam da se od izbora 2020. godine desilo još izbora i većina, ali ne mogu da shvatim da se ne može sa onima koji su nam bili bliski a može se da onima koji su nam bili daleko”, rekao je Danilović.

On je istakao da nam je potrebna vlada ne radi vlade, nego vlada radi naroda.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Važno saopštenje ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića

Jutrošnja akcija sprovedena na Cetinju od strane Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije, kojim …