Tradicionalno dobra podrška Svjetske banke i u narednom periodu

Direktor Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Christopher Sheldon, razgovarao je sa potpredsjednikom Vlade i ministrom kapitalnih investicija Crne Gore, Ervinom Ibrahimovićem.

Sastanak je bio nastavak uspješne saradnje koju Ministarstvo kapitalnih investicija ostvaruje sa Svjetskom bankom, a kao potvrda toga služi i činjenica da je u februaru ove godine zaključen Ugovor kojim je osigurana do sada najveća podrška Svjetske banke Crnoj Gori za oblast saobraćaja, kroz Program trgovinskih i transportnih olakšica za Zapadni Balkan. Sastanak je bio i prilika da strane još jednom razmotre dosadašnju saradnju, i sagledaju mogućnosti za unapređenje iste, kako u oblasti saobraćaja, tako i u oblasti energetike.

Tokom sastanka gospodin Sheldon je informisao i o podršci Svjetske banke za rekonstrukciju puta Foča-Hum, vezano za predstojeću aplikaciju Bosne i Hercegovine prema Investicionom okviru za Zapadni Balkan u cilju obezbijeđivanja podrške za izgradnju mosta preko rijeke Tare sa pristupnim saobraćajnicama na obije strane, a što će podržati i Crna Gora, u skladu sa već postignutim dogovorom i zaključenim Sporazumom između dvije države.

Ministar Ibrahimović je izrazio posebno zadovoljstvo što je za vrijeme njegovog mandata došlo do intezivnije saradnje sa Svjetskom bankom, i izrazio uvjeravanje da će se podrška implementaciji reformskih mjera u narednom periodu, uz podšku ove banke, i intezivirati, jer je to u opštem ekonomskom interesu, što bi na kraju trebao da osjeti i svaki građanin.

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …