Kaznili jer je stojao uz cestu i upozoravao vozače na radar

Kamere su zamke za vozače gotovo svugdje u svijetu, ali jedan čovjek u Delaveru tužio je policiju nakon što su prekinuli njegov pokušaj da upozori vozače na jednu. Sudija je presudio u korist osobe koja je izjavila da su mu u povrijeđena ustavna prava. Kao rezultat toga, policija države Delavera pristala je na pozamašnu isplatu od 50.000 dolara.

Osoba o kojoj je riječ je 54-godišnji Džonatan Gesford, koji je odlučio upozoriti vozače na radar u blizini Smirna. Prema “CBS News”, Gesford je stajao uz ivicu ceste s kartonskim znakom na kojem je pisalo “radar isprijed” kada su mu policajci prišli.

Kao što se vidi na videu koji je “Straight Arrow News” objavio na YouTubeu, policajci su istrgli znak iz Gesfordove ruke nakon što su izjavili da je “uključen u aktivnost Prvog amandmana”. Policajci su takođe navodno tvrdili da se Gesford uključivao u saobraćaj na temelju izvještaja svjedoka, za koje je izjavio da je neistinito. Ali, incident tu nije završio.

S poderanim znakom, policajci su pustili Gesforda, ali dok je odlazio, “CBS-ov” izvještaj navodi da im je pokazao srednji prst. To je podstaklo policajce da ga počnu ganjati, navodno dosežući brzinu od 160 km/h na cesti s ograničenjem od 90 km/h.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …