Dedović: Ne može se biznis razvijati na tuđoj imovini

To što Ski – centar “Lokve” koje se prostire pored magistralnog puta Berane – Rožaje nije stavljen u odgovarajuću funkciju nijesu krivi vlasnici imovine koja se naslanja na samo skijalište. To je juče u izjavi za “Dan” naglasio Vojislav Dedović koji je nedavno svoje isparcelisano zemljište pored skijališta dao na prodaju. On je kazao da odgovornost što ski – centar ne radi snose isključivo njegovi sadašnji vlasnici braća Dragan i Dejan Guberinić. Dodao je da je neprimjereno to što braća Guberinić pokušavaju da duž skijališta na tuđoj imovini razvijaju svoj biznis.

– Želim radi javnost da saopštim da ja, kao neko na čije je ime 1/1 upisana zemljište na lokalitetu Skrivena, nijesam kriv što skijalište ne radi. Za tako nešto nijesu krivi ni ostali vlasnice zemljišta i objekata na toj lokaciji. Odgovornost snose braća Guberinići koji su tamo kupili samo određeni dio imovine od bivšeg vlasnika. Oni su morali da znaju prilikom kupovine ski – centra da se dobar dio skijališta nalazi na privatnim parcelama, jer su za tako nešto postojali jasni dokazi. Međutim, očigledno je da nijesu shvatili da će ih “jeftin mamac” skupo koštati. Oni su mislili da će tu država priskočiti u pomoć i da će im omogućiti da na privatnoj imovini organizuju svoj zamišljeni biznis. Mislili su da će im drugi pripremiti teren da oni skidaju kajmak sa nečeg što nije njihovo. Međutim, poslije svega moraju da shvate da je pravo na nečiju ličnu imovinu zakonom zagarantivano i da se ne može biznis razvijati na tuđoj imovini– naglasio je Dedović.

On je dodao da su vlasnici skijališta ranije isticali da im ne predstavlja smetnju to što se grade brojni objekti pored žičare i na samoj ski -stazi.

Vlasnici skijališta su govorili da će sa zdravicama doći i čestitati onima koji budi gradili objekte u dijelu skijališta. Govorili su da im to ne smeta i da im žičara predstavlja breme tereta, jer su bili svjesni da to zemljište nije njihovo. Jasno se vidi da se tamo svakodnevno grade brojni objekti i to me raduje jer se na taj način razvija turizam. Sada je odjednom vlasnicima postala smetnja što ja prodajem svoje parcele, iako znaju da to i drugi rade. Pitam ih zašto dosad nijesu aktivirali hotel “Lokve” onako kako su obećali? – kaže Dedović.

Guberinići: Kako je državno postalo privatno?

Nakon najnovijih dešavanja vlasnici skijališta na Lokvama poručili su da su, ako nadležne državne institucije ne reaguju na pravi način, primorani da odustanu od čitavog posla. Istakli su da im nije jasno kako je skijalište nekad radilo kao državno vlasništvo i kako je odjednom tamošnje zemljište postalo privatni posjed.

– Pitamo se gdje su dokumenta o tome kako je skijalište sagrađeno i na čijoj zemlji. Kako je Rus od koga smo mi to kupili postao vlasnik skijališta. No, neka se drugi time bavi, u čijoj je to nadležnosti. Mi smo samo tražili da se u katastru upiše službenost skijališta, što je obaveza po Zakonu o skijalištima, kako bi nesmetano radili.Ne želimo da oduzmemo zemljište nikome, ali mi smo prosto obmanuti i to ne samo na našu štetu, već i na štetu brojnih ljubitelja skijanja – izjavio je nedavno Dejan Guberinić.

DAN

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …