TUZI: Đeljošaj otvorio Sajam knjiga

U prostorijama Centra za kulturu, predsjednik Opštine Tuzi Nik Gjeloshaj svečano je otvorio IV Sajam knjiga u našoj Opštini.📚

On je istakao kao vrijednu činjenice da smo, pored drugih napredaka, prepoznati i kao grad Sajma knjiga. Dodajući da su ulaganja u kulturu ono što čuva naš identitet i budućnost.

A u ime organizatora, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Marina Ujkaj, u svom govoru se zahvalila 30 izdavačkih kuća koje su se odazvale pozivu, što takođe svjedoči o ozbiljnosti organizacije.

Pošto nije bio u mogućnosti da prisustvuje otvaranju Sajma, pisac Ismail Kadare poslao je pozdravno pismo u kojem je izrazio radost zbog godišnje organizacije Sajma, a posebno zbog albanske knjige.

Prve večeri promocije predstavljena su dva naučna časopisa Albanološkog Instituta iz Prištine i to naučni časopis „,,Gjurmime albanologjike” / Albanološki tragovi/,,” i Gjuha shqipe /Albanski jezik/. Časopise su predstavili van.prof.dr. Faton Krasniqi, van.prof.dr. Abdurrahim Maxhuni kao i prof. dr. Naim Berisha. Zahvaljujući saradnji dve institucije, Albanološki institut Prištine donirao je značajan broj knjiga koje će biti stavljene na raspolaganje učenicima Gimnazije u Tuzima.

Za sve zainteresovane, Sajam je otvoren svakog radnog dana od 10:00 do 14:00 i od 17:00 do 21:00.

Provjerite slična mjesta

REGAGEN donio konačnu odluku da struja za domaćinstva poskupi za 5,63 odsto

Regulatorna agencija za energetiku donijela je konačnu odluku da struja za domaćinstva poskupi za 5,63 …