Predsjednica Drakić sa saradnicima u posjeti italijanskoj Unioncamere 

Tokom sadržajne posjete italijanskim privrednim institucijama, koja se realizuje ove sedmice, predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić sastala se sa predsjednikom nacionalnog udruženja privrednih komora Italije UNIONCAMERE, Andreom Prete.

Ovaj sastanak na visokom nivou realizovan je u okviru prve zvanične posjeti Italiji predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Domaćin Prete afirmisao je dosadašnju saradnju Italije i Crne Gore u oblastima energetike, infrastrukturnog povezivanja, turizma i razmjene roba. 

Predsjednik Prete pohvalio je organizacioni model crnogorske Privredne komore i njenu sposobnost da doprinosi nastojanjima Crne Gore da dostigne ciljeve održivog razvoja.

Predsjednica Drakić podijelila je zadovoljstvo odličnom saradnjom dvaju komora, koje se direktno odražava na uspjeh nacionalnih ekonomija, što je potkrijepila konkretnim projektima koji se realizuju pod okriljem komorakih sistema.

Drakić je upoznala sagovornike sa najvažnijim kretanjima i pokazateljima crnogorske privrede, koji najbolje ilustruju stanje ekonomije u Crnoj Gori nakon kovid krize na koje se nadovezuju globalni izazovi izazvani agresijom na Ukrajinu, koji narušavaju uspostavljene ekonomske okvire.

Predsjednica PKCG istakla je ambicije naše ekonomije da nastavi sa privlačenjem stranih investicija, ukazujući na novi poreski okvir koji je na snazi posljednje dvije godine, a koji je označio Crnu Goru kao ekonomiju sa najmanjim poreskim opterećenjem rada.

Sagovornici su se usaglasili o novim poljima saradnje, čija razrada i konkretizacija trebaju da uslijede u narednom periodu.

Upravo zbog značaja i razloga jačanja ekonomskih odnosa sa Italijom, predsjednik Jakov Milatović učestvovao je na sastanku i dao prilog i podsticaj daljim aktivnostima koje bi Crnu Goru i njenu privredu pozicionirale kao nezaobilaznu i atraktivnu ekonomsku destinaciju Zapadnog Balkana.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …