Ministar Dukaj u radnoj posjeti Opštini Rožaje: Efikasna javna uprava

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Rožaje i sastao se sa predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem.

Tokom sastanka, ministar Dukaj i predsjednik Husović razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine o aktuelnim projektima, budućim planovim sa fokusom na efikasnije pružanja usluga građanima i potencijalnoj saradnji i o važnosti decentralizacije sistema lokalne samouprave.

Ministar Dukaj je izrazio zadovoljstvo povodom posjete opštini Rožaje i kazao da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima, i istakao važnost uspostavljanja saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave.

„Takođe, potpuno smo posvećeni procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori. U tom smislu, formirana je Radna grupa sa zadatkom da izradi Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave, koja treba da obezbijedi jasne dokaze za svrsishodnu decentralizaciju, koja će doprinijeti demokratizaciji društva, odgovornosti, efikasnosti u pružanju usluga, koje će obezbijediti kvalitetan život građanima u lokalnoj zajednici“, kazao je ministar Dukaj.

On je istakao da je digitalizacije na lokalnom nivou u vrhu prioriteta i da su toku aktivnosti na realizaciji sistema za elektronsko plaćenje, koju je Ministarstvo javne uprave ponudilo svim opštinama. Riječ je o servisu, važnoj elektronskoj usluzi preko kojeg će građani moći da izvrše sva elektronska plaćanja (porez, lokalne takse i ostalo) i koju i opština Rožaje može da ponudi svojim građanima.

Predsjednik Husović je upoznao ministra sa aktuelnim razvojnim projektima i planovima opštine i istakao uvjerenje da će i u narednom periodu Ministarstvo javne uprave biti pouzdan i odgovoran partner u pogledu daljeg unapređenje rada lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

On je kazao da se sprovode kontinuirane aktivnosti na unapređenju servisa za građane, ali i stimulisanju ambijenta za privredu.

Predsjednik Husović je upoznao ministra sa brojnim izazovima, u pogledu decentralizacije, digitalizacije i pružanja usluga građanima, sa kojima se opština suočava i kazao da očekuje punu podršku Ministarstva.

Pored ministra, sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragiša Janjušević i načelnica Nina Blažić.

U ime opštine Rožaje, sastanku su pored predsjednika Husovića, prisustvovali potpredsjednik opštine Redžep Kurbardović, sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Hamdo Šutković, šef Kabineta predsjednika Emir Kuč i savjetnik za pravna pitanja Amel Šahić.

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …