Apple predstavio iPhone 15: Najveće izmjene ikada, od novog porta do savršene kamere (VIDEO)

Kompanija Apple je na Wonderlust eventu predstavila svoje novitete među kojima je i dugoočekivani iPhone 15 sa periskop kamerom koji se pridružio svijetu vrhunske mobilne fotografije.

Nova serija iPhone mobilnih telefona donosi najveće izmjene koje će obradovati korisnike Jabuke jer se napokon pridružio svijetu vrhunske mobilne fotografije s telefoto kamerama koji rade na principu periskop sočiva.

Na početku današnjeg predstavljanja iPhone 15 serije akcenat je stavljen na displej koji na nudi vrhunski odgovor na jaku vanjsku svjetlost što će korisnicima omogućiti još lakše korištenje i pregled sadržaja.

iPhone 15 i iPhone 15 Plus

Standardni iPhone 15 dolazi sa 6,1 inčnim displejom, dok iPhone 15 Plus verzija dolazi s displejom od 6,7 inča, a oba modela imaju glatko zaobljene aluminijske ivice za još bolju udobnost prilikom korištenja, ali i keramičku zaštitu displeja.

Na zadnjem dijelu se nalazi primarna kamera od 48 megapiksela koja omogućava bilježenje najzahtjevnijih scenarija, a finalni rezultat uz A16 Bionic čip s procesorom za obradu fotografija bit će zapanjujući.

Predstavnici Apple-a pohvalili su se i baterijom koja će omogućiti cjelodnevno korištenje, pojačani WI-FI signal s brojnim mogućnostima te opcijom pružanja pomoći na putu korištenjem satelitske komunikacije.

Poseban novitet iPhone serije je i Type-C port za punjenje na koji je ova kompanija morala pristati u skladu sa evropskim pravilima.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max

U Apple iPhone 15 seriji našao se i tradicionalni, najjači iPhone 15 Pro model koji je donio i najviše noviteta za ljubitelje Apple-a.

Kada govorimo o vanjskom izgledu, po prvi put iPhone je napravljen sa titanijskim okvirom, glatkih ivica, koji je osigurao manju težinu uređaja, nevjerovatnu otpornost na udare i ugodnije držanje u rukama. Pro verzija dolazi s ekranom do 6,1 inča dok iPhone 15 Pro Max verzija dolazi sa 6,7 inča veličinom displeja.

U sklopu današnjeg predstavljanja Pro verzije iznesena je i informacija da je 14 sati bilo potrebno za kreiranje titanijskog okvira koji novom iPhone-u daje jedinstven i unikatan dizajn. Izmjene su napravili i kod dojučerašnjeg dugmića za Silent opciju koja više nije fizička na pokret već dodir i nosi naziv kao akcijsko dugme (Action button).

klix

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …