Zogović: Spajiću pružamo ruku saradnje, građanima da isporučimo pravdu

Koalicija Za budućnost Crne Gore pruža ruku mandataru Milojku Spajiću kako bi građanima pružili pravdu, saopštio je poslanik Milun Zogović. Eventualno odbijanje saradnje, kazao je on, jedino se može tumačiti kao nedostatak želje za uspostavljanjem pravne države direktno motivisano očuvanjem kriminalnih tekovina i finansijskih monopola bivšeg režima.

Zogović je kazao da je potrebno konstituisati stabilnu izvršnu vlast i parlamentarnu većinu koja će imati neophodnu dvotrećinsku ili minimum tropetinsku većinu za sprovođenje reformi i obezbjeđivanje elementarnih preduslova za zamjenu trulih dasaka u pravosuđu.

Pobornici najoptimističnijeg pristupa, primjećuju pomejeranje na bolje. Iluziju potkrijepljuju tvrdnjom da dok je DPS bio na vlasti sudski depo nije čak morao ni da se obija, iznošeno je na vrata. Mašala. Istrajavanje na tvrdnji da koalicija ZBCG neće biti dio izvršne vlasti i parlamentarne većine direktna je najava očuvanja tekovina Đukanovićevog režim – kazao je on.

Tvrdi da je zarobljeno sudstvo glavni jemac očuvanja političkih, ekonomskih i kriminalnih monopola bivšeg režima.

Promovisanje glavne posluge bivšeg režima u udarnu konjicu borbe za pravdu vrijeđa elementarnu logiku, unaprijed limitirajući sve nade i očekivanja. Pravdu građanima mogu jedino isporučiti oni koji su se od početka beskompromisno borili protiv nepravde i koji su pobijedi Đukanovićev režim – naveo je on.

Poručio je da Spajiću pružaju ruku saradnje koja znači stabilnu vlast koja će imati i snage i volje da isporuči pravdu.

Eventualno odbijanje saradnje jedino se može tumačiti kao nedostatak želje za uspostavljanjem pravne države direktno motivisano očuvanjem kriminalnih tekovina i finansijskih monopola bivšeg režima.Neophodnost čuvanja izborne volje je činjenica i dokaz pada bivšeg režima. Ko će se opredijeliti za čuvanje dokaza, a ko za njihovu krađu pokazaće dani pred nama – poručio je Zogović.

DAN

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …