Lekić tužio Odbor direktora Rudnika uglja: Traži poništenje odluke o svojoj smjeni

Doskorašnji izvršni direktor Rudnika uglja u Pljevljima (RUP) Milan Lekić (Nova) podnio je tužbu kojom od Osnovnog suda u Pljevljima traži poništenje, kako tvrdi, nezakonite odluke Odbora direktora o njegovom razrješenju, zbog koje su, ističe, već nastupile štetne posljedice po ovu državnu firmu. On je od suda tražio i donošenje privremene mjere, do okončanja sudskog postupka.

Lekića je nedavno smijenio Odbor direktora, nakon što je inspekcija rada utvrdila da na to radno mjesto nije izabran putem javnog konkursa, što je bila zakonska obaveza.

U rješenju koje je 18. avgusta donio, 16 dana nakon što je obavio inspekcijski nadzor na inicijativu Instituta Alternativa, inspektor rada Veljko Vlaović naložio je predsjedniku Odbora direktora Rudnika uglja Dušanu Janjuševiću (Demokrate) da u roku od 20 dana od prijema rješenja otkloni nepravilnosti.

Lekić juče nije želio detaljnije da komentariše detalje tužbe, jer kako je rekao sud je već formirao predmet i vodi postupak.

“Tužba se odnosi na poništavanje odluke o mom razrješenju iz razloga što me je razriješio Odbor direktora na čelu sa predsjednikom Dušanom Janjuševićem, koji je nezakonito postavljen u Odbor”, rekao je Lekić “Vijestima”.

Odbor direktora RUP-a izabrao je Lekića za izvršnog direktora 12. aprila 2021. godine na period od četiri godine.

Lekić je inspekciji rada podnio i prijavu jer tvrdi da je Janjušević na tu funkciju izabran nezakonito.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …