Vulanović i Vučinić uhapšeni po nalogu Terzića

Policajci iz Kotora Slobodan Vulanović i Marko Vučinić, nakon nekoliko dana bjekstva, uhapšeni su juče popodne zbog sumnje da su počinili krivično djelo – nasilničko ponašanje na plaži Ploče, 27. avgusta ove godine.

Kako je sinoć saopšteno iz Uprave policije, Vulanović i Vučinić uhapšeni su u prostorijama Osnovnog suda u Kotoru po naređenju v.d. direktora Uprave policije Nikole Terzića.

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je ranije pritvor svoj petorici osumnjičenih za nasilničko ponašanje na plaži Ploče, za koje se vjeruje da su 27. avgusta, pretukli dvojicu turskih državljana Jasina i Emira Čičeka, ali i šamarali još dvojicu njihovih rođaka.

Iako su danima bili u bjekstvu, rješenje o pritvoru donijeto je za dvojicu službenika kotorske policije, za kojima je Uprava policije po nalogu tužioca Siniše Milića, bila raspisala nacionalnu potragu.

Pritvor je određen i osumnjičenom Ognjenu Škuletiću ali i Milošu Vuloviću i Ivanu Juriševiću, za koje se vjeruje da su, kao neformalno obezbjeđenje ugostiteljskog objekta na plaži Ploče, pretukli grupu stranaca.

U rješenju o pritvoru navodi se da je ova petorka, do nivoa osnovane sumnje – “vršenjem nasilja i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozila spokojstvo građana i remetila javni red i mir” ali i nanijeli povrede dvojici turskih državljana, zbog čega im je ukazivana pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći u Budvi, ali u Kliničkom centru u Podgorici.

“Navedena grupa je po naredbi osumnjičenog Vučinića prišla oštećenim mladićima iz Turske, nakon čega su Jasina oborili na zemlju i nastavili da ga udaraju po glavi i tijelu, pri čemu mu je Ivan Jurišević zadao udarac nogom u dijelu lijeve strane tijela. Ostali članovi osumnjičene grupe fizički su napali oštećenog Emrea Čičeka, kojeg je osumnjičeni Slobodan Vulanović udario pesnicom u glavu”, navodi se u rješenju kotorskog suda.

Da tu nije bio kraj mukama grupe stranaca, koja se tog dana provodila na plaži, govori i detalj iz sudskih spisa prema kojem je osumnjičeni Jurišević, kako se vjeruje, nogom u glavu udario Emira Čičeka, a udarce i šamare dobio je i Efeu Čiček…

Nasilničko ponašanje na plaži Ploče vjerovatno bi bilo zataškano da policija nije dobila podatak da su stranci dobili batine od obezbjeđenja lokala, nakon čega je krenula opsežna policijsko-tužilačka istraga.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …