Avion prinudno sletio u Beograd: Muškarac uzvikivao “Alahu akbar”, pa pokušao da otvori vrata

Pomahnitali muškarac koji je vikao “Alahu akbar” pokušao je da otvori vrata usred leta iz Izraela za Englesku u ponedeljak – prije nego što je hrabri putnik istupio i uhvatio se u koštac sa njim.

Viktor Troboloni, Albanac koji je bio na putu da posjeti svoju bolesnu majku u Londonu, zgrabio je ogromnog, neidentifikovanog napadača i držao ga sa drugim putnicima dok su ga članovi posade vezali patentnim zatvaračem.

„Bila je to veoma zastrašujuća situacija“, rekao je Troboloni za britanski San, prije nego što je dodao da je razmišljao: „Možda više nikada neću vidjeti svoju majku“.

Let V9 4452 mađarske budžetske avio-kompanije Viz Er prinudno je sletio u Beograd, u Srbiji, nakon incidenta, navodi izraelska novinska stanica i24 Nevs.

„Kompanija se bavi daljim letom svih putnika u London“, rekao je Viz Er u utorak.

„Bezbjednost i bezbjednost putnika i posade su glavni prioritet kompanije. Kompanija žali zbog neprijatnosti izazvanih ovim neočekivanim incidentom“, dodali su.

Nakon kršenja bezbjednosti, putnik se uhvatio u koštac sa osumnjičenim, prema snimku mobilnog telefona koji je dobio britanski San.

Na snimku se vidi kako neimenovani napadač vrišti dok ga Troboloni (45) spušta na pod.

„Pokušao je da otvori požarni izlaz, sjedio je pozadi i lako je otvoriti požarni izlaz, samo povucite ručicu i to je to“, rekao je Troboloni.

„Zgrabio sam momka. Bio je veoma težak… Zaglavio sam ga, a stjuardese su mu vezivale ruke plastičnim vezicama za kablove. Morao sam to da uradim“, dodao je.

Saputnici su pomogli Trobolonu da ga zadrži dok stjuardesa ne pronađe vezice za kablove da ga obuzda dok avion ne sleti u istočnoj Evropi.

„Držao sam ga 10 minuta, ostao je bez daha, umorio se, bio je vezan 45 minuta do sat vremena prije nego što smo sletjeli u Beograd“, rekao je Troboloni.

Osumnjičeni je vikao „Alahu Akbar“, na arapskom „Bog je najveći“, tokom iskušenja, rekao je putnik za britanski tabloid. Zvaničnici nisu mogli da navedu motiv napada niti da kažu da li je osumnjičeni povezan sa bilo kojom terorističkom grupom.

Prije nego što je udario muškog člana posade, osumnjičeni je viđen kako korača napred-nazad od pilotske kabine do zadnjeg izlaza u slučaju nužde.

„Vidio sam ga kako ide gore-dolje, možda tražeći slabe tačke na avionu… provjeravajući brojeve sedišta“, navodno je rekao inženjer aviona.

„Bila je to veoma zastrašujuća situacija“, naveo je.

DAN

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …