Abazović: Razumijem takmičarski duh, ali Italija ne treba da se ljuti

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je Vlada u skladu sa procedurama morala da odluči kome će dati podršku da bude domaćin Svjetske izložbe EXPO 2030.

Abazović je, odgovarajući na pitanja novinara u Vili Gorica, komentarisao razočarenje Italija odlukom da umjesto Rimu, podršku za organizovanje EXPO-a da Rijadu (Saudijska Arabija).

Razumijem, takmičarski je duh, vjerovatno se ljute i Južnokorejanci. Naravno sa Italijom imamo izuzetno dobru saradnju, država ima benefitre u mnogim segmentima vezano za evropske integracije, ali da podsjetim da je Crna Gora podržala Italiju 2015. kada se tamo održao EXPO, podržala je i Dubai i Osaku i sada mislim da ne bi trebalo neko da se ljuti jer se ne radi o evropskoj zemlji – rekao je Abazović predstavnicima medija.

Abazović tvrdi da Evropska unija nema unificirani stav vezano za to, ističući da su mnoge evropske države podržale Rijad.

  • Crna Gora želi da se predstavi tamo 2030. godine, ne vidim razloga za ljutnju, osim ako to neko takmičarski ne doživljava – naveo je Abazović.

“Poštujem ombudsmana, ali mora da razumije izjavu”
Komentarišući to što ga je ombudsman Siniša Bjeković, nakon završenog ispitnog postupka po pritužbi d.o.o. “Razvršje” Podgorica i Petra Lazovića, pozvao da se suzdrži od kršenja prezumcije nevinosti, Abazović je rekao da zaštitnik ljudskih prava i sloboda radi pod pritiskom.

Svako ima pravo na stav. Poštujem tu instituciju, ali niko nije prekršio prezumciju nevinosti. Ja govorim o organizovanom kriminalu, štitim građane Crne Gore i njena dobra i ekonomski sistem. Ako ombudsman misli da treba da stanemo u zaštitu narko kartela i ubica, ljudi koji su sticali kapital na sumnjiv način, suprotno zakonu onda ovo misli. Ali ako misli identično ka mi, onda mislim da treba da razumije kontekst moje izjave – naglasio je Abazović.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Snažnije povezati privrednike Crne Gore i Kine

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je 28. novembra sa predstavnicima Ekonomsko-trgovinskog odjeljenja Ambasade …