Vojin Perunović priznao krivicu: Nisam znao da iz Luke Bar ilegalno izvozim cigarete

Pred podgoričkim Višim sudon nastavljeno je suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i grupi, na kojem je prvi odbranu iznio Vojin Perunović.

On je priznao krivicu za djela koja ga SDT tereti.

Perunović je naveo da sve dok nije uhapšen, nije znao da je ilegalno prevozio cigarete.

Priznajem krivicu. Mene je angažovao Daderović Božidar. Prevozio sam dva puta cigarete iz Lule Bar do parkinga, 800 metara udaljenog od luke. Za to sam dobio 450 eura, 50 za Sozinu. Kada se utovaralo, carinik je stavi plombu. To su bili bijeli paketi, nisam znao da su cigarete – kazao je on.

On je kazao da nije znao kako to ide, tek je dva mjeseca imao dozvolu za kamion.

Na pitanja suda pojasnio je da je vidio Jovana Mikovića kroz Luku Bar sa papirima i da mu je Dederović rekao da je to on.

Uhapšeni smo u Podgorici. Kad mi je Dederović rekao da vodimo kamione. Bili su prazni. Ja sam vozač bio, vozio sam autobus a moja vozačka za kamion je tada bila stara dva mjeseca – rekao je on.

Poručio je da da je znao da je to ilegalno, da ne bi to učinio i za 400 eura robijao 18 mjeseci.

Kopao bih na ulicu i zaradio. Ne bih ostavio porodicu – dodao je on.

Rekao je da ne poznaje ni Vesnu ni Miloša Medenicu.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo ranije optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i “Kopad Company” DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

DAN

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …