Tajna večera Milatovića i Spajića

Lider Pokreta Evropa sad (PES) i mandatar za sastav nove Vlade Milojko Spajić i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastali su se sinoć, potvrđeno je portalu Dana.

Glavna tema njihovog razgovora je formiranje nove vlade.

Ovoga puta uspjeli su da svoj susret sakriju od javnosti, pa u medijima nije procurela ni jedna informacija, iako je jasno da su razgovarali o formiranju Vlade, jer su u proteklom periodu povodom toga iskazali potpuno različita stavove.

Milatović je prije mjesec dao Spajiću mandat za sastav Vlade, a u njih dvojica imaju različita mišljenja o formiranju vlade.

Nakon što je Spajić nedavno saopštio da će formirati Vladi bez koalicije Za budućnost Crne Gore, Milatović je medijima kazao da bi da je on mandatar pravio širu vladu, te da bi u nju pozvao ZBCG i URA.

Na drugoj strani, Spajić je saopštio da ZBCG neće biti dio Vlade, a već od ranije je bilo jasno da to neće biti ni GPD URA i Demokratska partija socijalista.

Spajić je nakon sjednice Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, 26. avgusta, kazao da imaju skupštinsku većinu od 44 poslanika za formiranje nove vlade. Međutim, neki poslanici sa njegove liste iz Alternative Crne Gore, Ujedinjene i Civisa, su izrazili rezervu prema vladi koju ne bi podržalo 49 poslanika.

Sada se čini da je situacija potpuno drugačija i da PES ipak ima nedoumica kada je većina koja treba da podrži Spajićevu vladu u pitanju.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …