MKI postupa u najboljem interesu građana i države Crne Gore

Zbog važnosti istinitog informisanja građana i prava javnosti da zna, a u vezi sa današnjim saopštenjem i krivičnom prijavom koju je izvjesna NVO podnijela protiv Ervina Ibrahimovića, ministra kapitalnih investicija i Admira Šahmanovića, državnog sekretara u MKI, ukazujemo da se radi o nizu veoma paušalno plasiranih informacija koje ce svoj epilog dobiti u odgovoru SDT-a.

Podsjećamo i ističemo da se radi o poslu zaključenom 2010. godine, a sama činjenica da ugovor ima 6 anexa, dovoljno govori o kompleksnosti projekta, koji je trebalo da ima veoma značajne efekte na privredni i ekonomski razvoj Mojkovca i otvaranje novih radnih mjesta.

S tim u vezi rješenje za izlaz iz predmetne situacije tražimo kroz intenzivnu komunikaciju sa drugim relevantnim resorima i insistiramo na zauzimanju zajedničkog stava Vlade, a uvjeravamo javnost da MKI postupa u najboljem interesu građana i države Crne Gore i da ćemo i u narednom periodu, u ovom i svim ostalim slučajevima, postupati sa nužnom dozom opreza i kako svojim ishitrenim odlukama ne bismo izazvali bilo kakve štetne posljedice po životnu sredinu ali ni za drzavni budzet.

Ministarstvo kapitalnih investicija sve svoje poslove obavlja sa punom pažnjom i brigom o zaštiti životne sredine, pa zato i poštuje svakog građanina i organizaciju da i na ovaj način štiti svoje pravo na zdravu životnu sredinu.

Međutim, ukazujemo da je trenutak podnošenja krivične prijave mnogo više političke nego ekološke prirode imajući u vidu da se savršeno uklapa u vrstu i oblik aktuelne medijske kampanje protiv ministra kapitalnih investicija mr Ervina Ibrahimovića.

Provjerite slična mjesta

Snažnije povezati privrednike Crne Gore i Kine

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je 28. novembra sa predstavnicima Ekonomsko-trgovinskog odjeljenja Ambasade …