Miloš Medenica: Jedno je sigurno, moja majka nije kriva

Pred podgoričkim Višim sudom danas je, tokom suđenja Vesni Medenici i grupi, odbranu iznio njen sin Miloš Medenica.

On je negirao krivicu, kazao je da nije švercovao cigarete i “da je jedno sigurno, a to je da njehova majka nije kriva”.

Ne priznajem krivicu i ne priznajem djelo. Preživio sam teške gubitke, mračne sile su me vukle… Izgubio sam drage osobe, posle smrti moga oca, bilo mi je teško….počeo sam da koristim drogu – kazao je on.

Medenica je pred sudom naveo da kad su ga svi trebali on nije bio tu i da je počeo da se udaljava od porodice. Pojasnio je da u to vrijeme nije vladao sobom.

Prem njegovim riječima, pošto nije mogao da se nosi sa gubitkom dragih osoba, koristeću narkotike stvorio je probleme i svojoj majci.

Sve što uvaženi sude utvrdite da sam kriv, osudite me. Jedno je sigurno, moja majka nije kriva. Nikad se nisam bavio švercom cigareta – naglasio je on.

Medenica je pojasnio da nikad nije bježao j da se liječio.

Nekoliko puta sam napuštao kliniku za liječenje od psihoaktivnih supstanci. Danas sam drugi čovjek – kazao je on.

Rekao je da je za sve čuo iz medija i da je adbokat Zdravko Begović informisao javnost da će se on javiti nadležnim organima Crne Gore, što je i uradio.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo ranije optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i “Kopad Company” DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

DAN

Provjerite slična mjesta

Odbor direktora Luke Bar ponovo imenovao Pješčića za izvršnog direktora

Odbor direktora Luke Bar je danas ponovo imenovao Luku Pješčića za izvršnog direktora ove državne …