Formiran predmet povodom događaja na Žabljaku

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet povodom događaja na Žabljaku od 1. septembra, kada su u ugostiteljskom objektu vrijeđani i iz njega istjerani pripadnici romske i egipćanske populacije.

Iz tog tužilaštva kazali su da će u daljem toku postupka biti preduzete sve neophodne mjere i radnje kako bi se utvrdilo da li se u radnjama bilo koje osobe stiču elementi krivičnog djela iz nadležnosti višeg državnog tužilaštva.

“O donijetoj odluci javnost će biti blagovremeno obaviještena”, navodi se u saopštenju.

Vlasnik restorana „Zlatni papagaj“ na Žabljaku Vladan Pejović, odbacuje optužbe da je u subotu izbacio iz tog ugostiteljskog objekta romsku i egipćansku djecu i njihove vaspitače iz NVO Sistem.

Portalu RTCG je prethodnih dana neformalno saopšteno da su volonteri i vršnjački edukatori ogorčeni zbog ovog događaja, te traže zaštitu crnogorskih institucija.

Kako smo saznali, policiji je dao izjavu T.Ć. koji se zatekao na ulazu u restoran u trenutku kada je vlasnik verbalno napao goste.

On, sa druge strane, tvrdi da je Pejović kazao da je sve zauzeto, uprkos činjenici da je, kako navodi, lokal bio prazan. Ispričao je da je Pejović vrijeđao goste.

Iz NVO Sistem odmah su potvrdili da su istjerani.

“Iz razloga što su među nama bili pripadnici romske i egipćanske (RE) populacije i pretpostavljena seksualna orijentacija nekih od njih”, naveli oni.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Odbor direktora Luke Bar ponovo imenovao Pješčića za izvršnog direktora

Odbor direktora Luke Bar je danas ponovo imenovao Luku Pješčića za izvršnog direktora ove državne …