Preko 50 miliona eura za infrastrukturu u Mojkovcu

Program uređenja prostora opštine Mojkovac usvojen je prije nekoliko dana na sjednici lokalnog parlamenta. Sve aktivnosti u toj oblasti planirane su za treći i četvrti kvartal.

Prema programu, za izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata biće utrošeno više od 50 milona eura, a novac će biti obezbijeđen iz lokalnog i državnog budžeta.

Za ovu godinu, pored ostalog, planirane su dvije faze izgradnje puta Mojkovac – Vragodo, a radove će finansirati Uprava za saobraćaj. U planu je i izgradnja bazne stanice Žarski, žičara sa šestosjedom, ski-staze, te put Vragodo – Vrioci – Žarski katun, što će, kako piše u programu, finansirati Uprava za javne radove. Iz kapitalnog budžeta i sredstvima Uprave za kapitalne projekte, prema tom dokumentu, biće započeti i radovi višemilionske vrijednosti na ostatku infrastrukture za budući mojkovački ski-centar. Za izgradnju gradskih saobraćajnica i asfaltiranje lokalnih puteva planirane su 463.000 eura, a za sanaciju klizišta u Gojakovićima oko 278.000. Nastavljaju se radovi i na sanaciji deponije u Podbišću, pored Tare, a za taj posao planiran je iznos od oko 4,3 milona eura- kazala je Dijana Anđelić, direktorica Direkcije za urbanizam.

Prema njenim riječima, program je realan i ostvariv.

Uređenje glavnog trga finansiraće Uprava za kapitalne projekte, a novo ruho centra grada trebalo bi da košta milion eura. Između ostalog, lokalna uprava programom najavljuje i nastavak radova na zgradi koja je namijenjena socijalnom stanovanju u Rudnici, prilagođavanje objekata u javnoj upotrebi osobama s teškoćama u kretanju, izgradnju skloništa za pse…

-Izrada tehničke dokumentacije ove godine koštaće više od 640.000 eura, a rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, u okviru procedura za najavljene projekte, oko 77.000. Iz lokalne uprave objašnjavaju da ove godine nijesu planirali izmjenu planske dokumentacije na području opštine. Iz kapitalnog budžeta i sredstvima Uprave za kapitalne projekte, prema pomenutom dokumentu, biće započeti i radovi višemilionske vrijednosti na ostatku infrastrukture za budući mojkovački ski-centar-kazala je Anđelić.

Za sanaciju i održavanje lokalnih puteva i ulica i izgradnju mostova i vodopropusta planirano je 200.000 eura, a za pomoć u održavanju stambenih objekata i troškove održavanja stambenih zgrada u kojima Opština ima vlasništvo 3.500 eura.

DAN

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …