Preko 50 miliona eura za infrastrukturu u Mojkovcu

Program uređenja prostora opštine Mojkovac usvojen je prije nekoliko dana na sjednici lokalnog parlamenta. Sve aktivnosti u toj oblasti planirane su za treći i četvrti kvartal.

Prema programu, za izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata biće utrošeno više od 50 milona eura, a novac će biti obezbijeđen iz lokalnog i državnog budžeta.

Za ovu godinu, pored ostalog, planirane su dvije faze izgradnje puta Mojkovac – Vragodo, a radove će finansirati Uprava za saobraćaj. U planu je i izgradnja bazne stanice Žarski, žičara sa šestosjedom, ski-staze, te put Vragodo – Vrioci – Žarski katun, što će, kako piše u programu, finansirati Uprava za javne radove. Iz kapitalnog budžeta i sredstvima Uprave za kapitalne projekte, prema tom dokumentu, biće započeti i radovi višemilionske vrijednosti na ostatku infrastrukture za budući mojkovački ski-centar. Za izgradnju gradskih saobraćajnica i asfaltiranje lokalnih puteva planirane su 463.000 eura, a za sanaciju klizišta u Gojakovićima oko 278.000. Nastavljaju se radovi i na sanaciji deponije u Podbišću, pored Tare, a za taj posao planiran je iznos od oko 4,3 milona eura- kazala je Dijana Anđelić, direktorica Direkcije za urbanizam.

Prema njenim riječima, program je realan i ostvariv.

Uređenje glavnog trga finansiraće Uprava za kapitalne projekte, a novo ruho centra grada trebalo bi da košta milion eura. Između ostalog, lokalna uprava programom najavljuje i nastavak radova na zgradi koja je namijenjena socijalnom stanovanju u Rudnici, prilagođavanje objekata u javnoj upotrebi osobama s teškoćama u kretanju, izgradnju skloništa za pse…

-Izrada tehničke dokumentacije ove godine koštaće više od 640.000 eura, a rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, u okviru procedura za najavljene projekte, oko 77.000. Iz lokalne uprave objašnjavaju da ove godine nijesu planirali izmjenu planske dokumentacije na području opštine. Iz kapitalnog budžeta i sredstvima Uprave za kapitalne projekte, prema pomenutom dokumentu, biće započeti i radovi višemilionske vrijednosti na ostatku infrastrukture za budući mojkovački ski-centar-kazala je Anđelić.

Za sanaciju i održavanje lokalnih puteva i ulica i izgradnju mostova i vodopropusta planirano je 200.000 eura, a za pomoć u održavanju stambenih objekata i troškove održavanja stambenih zgrada u kojima Opština ima vlasništvo 3.500 eura.

DAN

Provjerite slična mjesta

Drugi najveći turoperator u Evropi poručuje Njemcima: „Dođite u Crnu Goru, zato što je ovdje sve autentično“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) je domaćin DRV fvw Destination Forum-a, u okviru …