Ivanović: Zapad ne prijeti blokadom ako ZBCG uđe u vladu

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad i poslanik u Skupštini Crne Gore Filip Ivanović rekao je da je nezahvalno u ovom trenutku davati bilo kakve prognoze koje bi suzile ili dodatno konkretizovale ustavni rok od 90 dana, koji je mandataru ostavljen za sastav Vlade.

“Ono što mogu reći je da su kontakti koje imamo s potencijalnim partnerima otvoreni i korektni, te da ni u jednom trenutku nisu prekidani. Mislim da je svima jasno da je Crnoj Gori što prije potrebna stabilna i kompetentna vlada, koja će isporučiti sve one ambiciozne rezultate koje građani očekuju”, kazao je Ivanović u intervjuu “Vijestima”.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da je Njemačka zaprijetila blokadom u Briselu ako se uvedu proruske snage u Vladu, Ivanović je rekao da ni u jednom dijelu međunarodnih kontakata koje su do sada imali takav rječnik nije upotrebljavan, niti su se susreli s bilo kakvom vrstom prijetnji.

“To naprosto nije ni u duhu država s dugom demokratskom tradicijom i bogatim iskustvom u međunarodnim odnosima, među kojima je svakako i Njemačka. Ono što jeste rečeno, pa i više puta javno saopšteno, je da je pravo Crne Gore da samostalno odluči kakvu će vladu dobiti i to će zaista tako i biti”, istakao je Ivanović.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …