Policija za Mrkićem traga i u regionu

Crnogorska policija kontaktirala je kolege iz regiona radi potrage za odbjeglim kontroverznim biznismenom Aleksandrom Mrkićem, saznaje Portal RTCG. Prema našim informacijama, postoje operativni podaci da je Mrkić, prije hapšenja bivšeg direktora policije Veselina Veljovića, svog brata Nikole Mrkića i Muja Nikočevića, boravio u jednoj od zemalja u okruženju. Portalu RTCG u rukovodstvu Uprave policije nijesu htjeli da komentarišu informacije da je Mrkić u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, već su istakli da rade na utvrđivanju mjesta gdje se nalazi.

Zasad još nema naznaka kada bi on mogao biti priveden organima unutrašnjih poslova i pravde u Crnoj Gori.

Podsjetimo, premijer Crne Gore Dritan Abazović sinoć je kazao da će nadležni organi Crne Gore nastaviti sa potragom za Mrkićem, ali i za drugima koji se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom.

Abazović je, na pitanje Portala RTCG o lokaciji na kojoj se Mrkić nalazi, kazao da se Specijalno policijsko odjeljenje radi na tome, te da nije u mogućnosti da iznosi detalje.

“Demonstrirali smo da Crna Gora više nije utočište za one koji se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom”, istakao je premijer u Tivtu.

Veljović, Mujo Nikočević i Nikola Mrkić uhapšeni su u 24. jula, a njima je određno zadržavanje do 30 dana. Veljoviću se na teret stavlja da je osumnjičenom vođi kriminalne grupe, Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja. Viši sud u Podgorici odbio je nedavno žalbe branilaca Veljovića, Nikole Mrkića i Muja Nikočevića na odluku tog suda da se trojici osumnjičenih odredi pritvor do 30 dana.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić saopštio je u julu za TVCG da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

Advokat Nikola Martinović, koji zastupa Veljovića, kazao je ranije da se njegov branjenik ne tereti da je učestvovao u krijumčarenju, nego da je Mrkiću saopštio neke podatke koje je, navodno, “mogao da koristi u svojim poslovnim konekcijama”. Saopštio je i da je Veljović na saslušanju negirao krivicu.

Veljoviću se na teret stavlja da je pomagao prilikom kriminalnih operacija na način da je Mrkiću dostavljao informacije iz policije o planiranim pretresima i akcijama, o čemu je nedavno pisao Portal RTCG, citirajući Naredbu SDT-a o proširenju istrage.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …