Mandić: Vučić se ne miješa u formiranje Vlade, čekamo nastavak razgovora sa Spajićem

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić ocijenio je da se predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić nije se miješao u formiranje vlade Crne Gore, niti je vršio pritisak na bilo koga, već je, kako je dodao, vrlo precizno uporedio stanje u Sjevernoj Makedoniji, gdje Albanci drže skoro sve poluge moći, sa dešavanjima u Crnoj Gori, u kojoj se problematizuje i sami ulazak predstavnika Srba u vladu.

Mandić je dodao da je procenat Srba u Crnoj Gori mnogo veći od procenta Albanaca u Sjevernoj Makedoniji.

Djeluje tragikomično kada DPS brine o interesima bilo kojeg naroda u Crnoj Gori. Oni su sprovodili najgoru antisrpsku politiku i takva diskriminacija nije zabilježena u poslednje tri decenije u Evropi. Bilo bi pošteno da su današnju konferenciju „o miješanju u unutrašnje stvari Crne Gore” posvetili, naprimjer, ambasadoru Slovačke koji je sebi dao za pravo da sastavlja novu Vladu, dok predsjednik Srbije nijednom nije kazao kako treba da izgleda vlada CG, nego je saopštio kako se primjenjuju različiti aršini prema Albancima u S. Makedoniji i Srbima u CG – smatra Mandić.

Koalicija ZBCG je, kako je dodao, jedan od pobjednika izbora 11. juna i na jednoj strani su oni i ostali koji su porazili DPS, a na drugoj strani su isti taj DPS i svi oni koji su i na predsjedničkim izborima podržali Mila Đukanovića i koji su i tokom kampanje za parlamentarne izbore imali stav da će zajedno formirati vlast.

Dobro znaju građani ko se konstantno miješa u formiranje vlasti u Crnoj Gori. Nismo uzalud, tokom kampanje, pominjali ambasade koje gotovo svakodnevno vrše pritisak na političke subjekte u CG. Naši preci su stvarali Crnu Goru i mi osjećamo posebnu odgovornost za budućnost naše države. Nedavno smo u Tetovu gledali doček Aljbina Kurtija, koji je tom prilikom proglašen svealbanskim premijerom i nismo čuli da su se oglasili iz bilo koje ambasade, čak ni iz Slovacke!? – dodao je on.

Kako je istakao, koalicija ZBCG je jedan od pobjednika na izborima i žele da pregovaraju sa kolegama koji su takođe učestvovali u pobjedi nad bivšim režimom.

Zato sa velikom zainteresovanošću čekamo nastavak razgovora s mandatarom Milojkom Spajicem kako bi, uz postovanje demokratskih principa i bez bilo kakvih uplitanja sa strane, dogovorili novu Vladu za koju se jasno na izborima izjasnila Crna Gora. Ako ima dobre namjere, ništa nam neće biti teško jer je svima dobro poznata narodna volja – zaključio je on.

DAN

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …