Uplaćena jedna od tri zaostale plate radnicima Instituta “Dr Simo Milošević”

Radnici Instituta „Dr Simo Milošević“ primili su danas majsku platu, jednu od tri zaostale zarade, koja je isplaćena iz sopstvenih sredstava Instituta, prenosi RTHN.

Odbor direktora Elektroprivrede odobrio je pozajmicu u iznosu od 600.000 eura koju će posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja uplatititi Institutu. Izvršni direktor EPCG-a Nikola Rovčanin kazao je da su primjerci ugovora poslati direktoru FZO-a Vuku Kadiću i ministru finansija Aleksandru Damjanoviću, te da će odmah nakon potpisivanja ugovora novac biti uplaćen. Od pozajmice EPCG-a radnicima bi trebalo da budu isplaćene dvije zarade.

Ukoliko se ta transakcija obavi, biće isplaćene sve zaostale zarade, ali po starom Kolektivnom ugovoru u kojem su koeficijenti znatno niži od onih koje imaju njihove kolege u javnom zdravstvenom sistemu, ukazuje RTHN.

I pored ovih najava Sindikalna organizacija Instituta ne odustaje od blokade graničnih prelaza sa Hrvatskom, zahtijevajući potpisivanje Kolektivnog ugovora, trajno rješavanje pitanja duga prema „Jugobanci“ u stečaju, otkup akcija Instituta od strane države i prevashodno očuvanje jedinog rehabilitacionog centra u Crnoj Gori.

Nova blokada zakazana je za danas od 18 do 20 časova.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …